Cine îi va întâmpina pe Jill și Joe Biden la Casa Albă. Donald Trump va lipsi de la acest moment

Cine îi va întâmpina pe Jill și Joe Biden la Casa Albă. Donald Trump va lipsi de la acest moment
foto: Hepta.ro / Abaca Press / CNP/ABACA

Joe Bidenva depune astăzi jurământul, pentru învestitură.Donald Trumpa plecat astăzi de laCasa Albă, alături de soția sa, Melania Trump, potrivit BBC.

Inaugurarea este ceremonia de învestire care marcheazădebutul președinției și va fi la Washington DC. Joe Biden va rosti jurământul și va fiînvestit în funcție.

Jurământul este următorul:

„Jur solemn să îndeplinesc cu bună credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi să fac tot ce îmi stă în putinţă să păstrez, să protejez şi să apăr Constituţia Statelor Unite”.

Astfel, acestava deveni cel de-al 46-lea președinte al SUA.Depunerea jurământului are loc în fața Capitoliului SUA. Aproximativ200 de oameni vor sta pe scenă,alături de președinte și de vicepreședintă, respectând regulile impuse de pandemie.

Discursurile de deschidere a ceremoniei sunt de obicei programate în jurul orei locale 11.30 (18.30 ora României).

Donald Trump va lipsi de la acest moment

Președinteleîn exercițiu și succesorul său merg împreună la Capitoliul SUA pentru ceremonia de învestire. Acest lucru nu se va întâmpla azi. Donald Trump nu va participala ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Anunțul a fost făcut de Donald Trump pe 8 ianuarie.

Cel puțin 15.000 de militari ai Gărzii Naționale și de mii de polițiști vor fi prezenți.

La ceremonia de învestire a lui Barack Obama, în 2009, au venit în jur de două milioane de persoane. Anul acesta, numărul spectatorilor va fi redus. Chiar echipa lui Biden i-a îndemnat pe americani să stea acasă și să urmărească la televizor ceremoniile.

Oamenii care vor fi prezenți pe scenă, la depunerea jurământului și la rostirea discursurilor, vor fi testați în avans și vor purta măști. Joe Biden a spus însă că nu va purta mască în momentul depunerii jurământului.

Ce artişti participă la ceremonie

La spectacol vor mai participa Jennifer Lopez, Jon Bon Jovi, Demi Lovato, Garth Brooks şi Justin Timberlake.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`