Ministrul Proiectelor Europene: Vom realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare

Ministrul Proiectelor Europene: Vom realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare
sursa foto: pixabay

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că aproximativ 300 de milioane de euro din fonduri europene vor fi realocate de Minister pentru plata personalului care participă la campania națională de vaccinare anti-COVID-19, precum și pentru centrele suplimentare de vaccinare.

Ministrul Cristian Ghinea: Disputa aceea ”cine va plăti pentru centrele de vaccinare”este închisă

Ministerul Fondurilor Europene va realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare, a declarat, miercuri, ministrul Cristian Ghinea, după ce s-a vaccinat.

„Vom realoca din bani europeni daţi anul trecut pe alte urgenţe (…). Vom realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare. Deci, practic, disputa aceea «cine va plăti pentru centrele de vaccinare» este închisă, se va plăti din fonduri europene. Suntem în discuţie cu Ministerul Sănătăţii pentru a elabora nişte standarde de cost pentru aceste centre suplimentare. Este o discuţie deschisă, pentru că nu avem precedent, sunt situaţii diferite cu aceste centre – unele ţin de primării, altele ţin de direcţii judeţene, altele de alte instituţii – dar vom găsi soluţii pentru a ajunge banii cât mai rapid la autorităţile implicate”, a declarat ministrul Cristian Ghinea, miercuri, după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus.

Ghinea a precizat că nimeni nu poate să spună acum cât de mari vori fi aceste chetuieli, așa că suma avansată de el este ”o estimare globală” din acest moment.

„Este o estimare globală pe care o avem în acest moment şi pentru plată personal şi pentru centre, pentru că nimeni nu ştie în acest moment cât va costa exact, este o discuţie în desfăşurare, nimeni nu ştie exact câţi oameni vor fi implicaţi, pentru că trecem de la 200 şi ceva de centre la 900. Nu ştim în momentul ăsta câţi oameni vor fi implicaţi în vaccinare şi nici câte vor fi efectiv deschise. Noi punem la dispoziţie această linie de credit pentru a putea să tragem din ea banii, dar nu este o sumă finală, este o estimare pe care o avem împreună cu Ministerul Sănătăţii”, a mai spus Cristian Ghinea.

Valeriu Gheorghiță:În acest moment avem active 659 de centre de vaccinare

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că, în prezent, sunt active peste 650 de centre de vaccinare, la nivel național.

„În acest moment avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de puncte de vaccinare. Strict pentru etapa a II-a, avem 299 de centre, totalizând 487 de puncte de vaccinare. Restul centrelor continuă activitatea pentru finalizarea etapei I”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI