A cincea tranșă de vaccin anti-COVID-19 a ajuns în România: Peste 87.000 de doze, distibuite către centrele din țară (VIDEO)

A cincea tranșă de vaccin anti-COVID-19 a ajuns în România: Peste 87.000 de doze, distibuite către centrele din țară (VIDEO)

A cincea tranșă de vacin anti-COVID-19, livrată de Pfizer și BioNTech, a ajuns luni dimineață în România. Este vorba despre 87.750 de noi doze din serul împotriva noului coronavirus. O parte dintre acestea a fost adusă cu o aeronavă ce a aterizat, luni, în jurul orei 7.00 pe aeroportul Otopeni. Nu toate dozele ajung însă în Capitală. Vaccinuri ant-COVID-19 din această tranșă sunt trimise, tot pe cale aeriană, și la Cluj-Napoca și Timișoara.

România a primit o nouă tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech

Producătorul vaccinului asigură transportul dozelor, pe cale terestră, către centrele de stocare din țară. Flacoanele cu ser sunt transportate în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Iată, mai jos, cum se va împărți tranșa de 87.750 de noi doze de vaccin:

  • Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti – 33.930
  • Centrul Regional de Distribuţie Braşov – 11.700
  • Centrul Regional de Distribuţie Cluj – 9.360
  • Centrul Regional de Distribuţie Constanţa – 8.190
  • Centrul Regional de Distribuţie Craiova – 7.020
  • Centrul Regional de Distribuţie Iaşi – 10.530
  • Centrul Regional de Distribuţie Timişoara – 7.020 doze.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

A doua etapă a campaniei de vaccinare a început pe 15 ianuarie

Campania națională de imunizare anti-COVID-19 a început, în România, pe 27 decembrie 2020, în prima etapă vaccinul fiind administrat cadrelor medicale. De altfel, duminică, 17 ianuarie, a început inocularea dozei de rapel în cazul primelor persoane care au fost vaccinate pe teritoriul României.

Pe 15 ianuarie a luat startul a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare. În această etapă se pot vaccina persoanele de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și angajații din sectoarele de activitate considerate esențiale.

În primele zile de la debutul etapei a doua, românii s-au arătat extrem de interesați să se programeze pentru a fi vaccinați. Astfel, încă de vineri seară, toate locurile disponibile pentru luna ianuarie pentru programare la centrele de vaccinare din Capitală s-au epuizat. O situație similară s-a întâmplat apoi și la Cluj. Asta după ce în primele ore de la începutul etapei a doua, platforma electronică de programare nu a funcționat în România.

„Există un număr de 20 de zile în care se pot face programări, până la rapelul de la ziua 21, practic, însă în următoarele zilevom reevalua situația în funcție de numărul de doze și să putem extinde pe o durată mai mare”, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, precizând că ritmul de administrare a serului trebuie să fie adaptat și în funcție de dozele de ser disponibile, astfel încât pentru fiecare persoană care este vaccinată să fie asigurat și rapelul.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au fost și ei vaccinați anti-COVID-19 în primele două zile din cea de-a doua etapă a campaniei.

„Este o procedură simplă. Nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie”,a spus șeful statului după vaccinare.

Potrivit datelor anunțate duminică de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 8.095 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 875 cu rapel. Astfel, numărul total al celor vaccinați din 27 decembrie, de la debutul campaniei, și până în prezent a ajuns la 204.185.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri