Alte 16.057 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. S-au raportat 68 de reacţii adverse minore

Alte 16.057 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. S-au raportat 68 de reacţii adverse minore
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Guillaume Bonnefont

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizatcăîncă16.057 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.Numărul total a ajuns la 183.669.

Potrivit CNCAV, datele puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, arată că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 16.057 de persoane.

Numărul total al persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 183.669.

În ultimele 24 de ore, la nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 68 de reacţii adverse comune şi minore, dintre care: 24 reacţii de tip local; 44 reacţii generale.

Din 27 decembrie şi până în prezent, la centrele de vaccinare s-au înregistrat 661 de reacţii adverse comune şi minore, dintre care: 259 reacţii locale cu durere la locul injectării; 402 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

„Menţionăm că 1 reacţie este în curs de investigare”, arată CNCAV.

A doua etapă a vaccinării anti-COVID a început

Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși sau prin următoarele modalități:

Prin intermediul oricărui alt medic de familie;

Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25;

Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

În categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni, potrivit autorităților: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune.

Cum se face programarea pentru vaccinare

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe site- ulhttps://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători.În cazul persoanelor din activități esentiale,programarea se face prin angajator.

Programări în vederea vaccinării se pot face și la numărul de telefon 021.414.44.25.

Platforma online va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 15:00 se va putea face programarea pentru etapa a doua. Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, indvidual sau prin call center. O altă modalitate este prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători care pot înscrie până la maximum 10 persoane.

Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator”, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot