Klaus Iohannis, la decorarea unor personalități din cultură: În războiul împotriva virusului, prin eforturile și dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut / Reafirm preocuparea mea pentru sprijinirea sectorului (VIDEO)

Klaus Iohannis, la decorarea unor personalități din cultură: În războiul împotriva virusului, prin eforturile și dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut / Reafirm preocuparea mea pentru sprijinirea sectorului (VIDEO)
foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele României, Klaus Iohannis, a decorat mai multe personalități din domeniul culturii, vineri,de Ziua Culturii Naționale, în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, context în care și-a reafirmat preocuparea pentru găsirea celor mai bune soluții de sprijinire a sectorului cultural. „Sub aura Luceafărului poeziei românești, în această zi specială, transmit un mesaj de caldă solidaritate tuturor artiștilor, creatorilor, instituțiilor de cultură, operatorilor culturali din toate domeniile artistice, precum și publicului culturii românești”, a spus șeful statului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, la decorarea unor personalități din cultură

„Onorează dedicarea și creativitatea de care a dat dovadă sectorul cultural în menținerea activă a legăturilor artelor cu publicul pentru a găsi soluții la constrângerile pandemiei. În războiul împotriva virusului, prin eforturile și dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut. Faptul că de Ziua Culturii Naționale primiți recunoașterea statului român pentru contribuția pe care o aduceți artelor este o expresie în plus a prețuirii de care vă bucurați. Sub aura Luceafărului poeziei românești, în această zi specială, transmit un mesaj de caldă solidaritate tuturor artiștilor, creatorilor, instituțiilor de cultură, operatorilor culturali din toate domeniile artistice, precum și publicului culturii românești. Vă mulțumesc, vă felicit și vă urez să slujiți cu succes pe mai departe cultura română mulți ani de acum înainte!”, a declarat șeful statului.

Semnifizația Zilei Culturii Naționale capătă noi valențe în contextul actual al pandemiei, spune președintele Klaus Iohannis.

„Doamnelor și domnilor, semnificațiile zilei de astăzi capătă noi valențe în contextul actual al pandemiei, mai cu seamă prin prisma eforturilor dumneavoastră, creatorii și operatorii culturali, în condițiile grele ale anului trecut. În 2020, ne-am dat seama cu toții cât de importantă este cultura în viața noastră și ce mult contează contactul nemijlocit cu arta. Numeroși creatori s-au aflat în situația dureroasă ca din cauza pandemiei să nu se poată exprima în fața publicului care îi iubește. Contribuția sectorului cultural la echilibrul global al societății românești, mai ales în această perioadă dificilă, este foarte importantă. De aceea, reafirm preocuparea mea pentru găsirea celor mai bune soluții de sprijinire a acestui sector, unul dintre cele mai greu încercate în această perioadă dramatică”, a mai adăugat președintele Klaus Iohannis.

Ce au declarat premierul Florin Cîțu și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, de Ziua Culturii Naționale

România celebrează Ziua Culturii Naționale la 15 ianuarie, o dată specială care îl evocă și pe marele poet național Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi 171 de ani.

„La 171 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, le mulţumesc tuturor oamenilor de cultură din România. Artiştii, scriitorii, profesorii, cercetătorii noştri fac din România o ţară şi mai frumoasă. La mulţi ani”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

La rândul său, ministrul Educației a subliniat că astăzi, mai mult ca oricând, suntem datori să susținem și să investim în educația și în cultura românească.

„Am traversat cu toții o perioadă critică pentru întreaga omenire. Ne-am susținut reciproc, ne-am depășit limitele, ne-am înarmat cu răbdare și responsabilitate față de ceea ce înseamnă identitatea noastră națională, culturală și socială.Astăzi, mai mult ca oricând, suntem datori să susținem și să investim în educația și în cultura românească.Ca în fiecare an, mijlocul lui ianuarie ne oferă prilejul de a ne reîntâlni cu Eminescu, poetul nostru nepereche. Astăzi se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului national, cel care a creat o punte între școală, biserică și societate.Suntem determinați să facem ceea ce trebuie făcut, cu aceeaşi exigenţă şi stăruinţă pentru calitatea educaţiei şi a administraţiei şcolare, precum a procedat genialul nostru poet național”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`