Ce înseamnă „impeachment” și ce șanse sunt ca procedura declanșată împotriva lui Donald Trump să treacă și de Senatul american

Ce înseamnă „impeachment” și ce șanse sunt ca procedura declanșată împotriva lui Donald Trump să treacă și de Senatul american
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Pool/ABACA

Camera Reprezentanților a votatmiercuri pentru punerea sub acuzare a președintelui în exercițiu al SUA,Donald Trump. Astfel,Donald Trump devine primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului.

Camera Reprezentanțilora hotărât, miercuri, pentru a doua oară, procedura de impeachment (punere sub acuzare) împotriva președintelui în exercițiu Donald Trump.

Acesta este acuzat la„incitare la insurecție” de Partidul Democrat , după mitingul care a avut loc în urmă cu o săptămână la Capitoliu, în timpul căruia susținători ai săi au intrat în clădirea Congresului.

Decizia o areSenatul american, unde republicanii au o majoritate.Au fost232 de voturi pentrupunerea președintelui sub acuzare, inclusiv din partea a10 congresmeni republicani.Împotrivă au votat 197 de congresmeni, iar 5 s-au abținut.

Președintele alesJoe Bidena transmis un comunicat prin care își exprimasperanțacă procesul împotriva lui Donald Trumpnu va întârzia audierile membrilor administrației sale și eforturile în privința pandemiei.

Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanților

Kevin McCarthy spune că „nu există anchetă, nu există audieri”. ”Cu atât mai mult cu cât Senatul a confirmat că niciun proces nu va începe înainte de învestirea preşedintelui Biden”, adaugă liderul republican.

Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senat, spune că nu a decis cum va vota cu privire la destituirea luiDonald Trump.

„Nu am luat o decizie finală cu privire la modul în care voi vota”, a spus McConnell.

Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA, a făcut, miercuri,un apel la calmîn condițiile în care sunt așteptate noi demonstrații în SUA.

”În condițiile în care sunt anunțate noi demonstrații, fac un apel să nu mai existe violențe, încălcări ale legii sau acte de vandalism de niciun fel. Nu asta este ceea ce îmi doresc, nu asta este ceea ce America își dorește. Fac un apel la toți americanii să vină în sprijinul reducerii tensiunilor și a calmării spiritelor. Vă mulțumesc!”, a transmisDonald Trumpprin intermediul secretarului său de presă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`