Numele lui Donald Trump, scrijelit pe spatele unui lamantin viu, specie protejată (VIDEO)

Numele lui Donald Trump, scrijelit pe spatele unui lamantin viu, specie protejată (VIDEO)
Captură Video - Citrus County Chronicle

Numele președintelui american în exercițiu a fost scrijelit cu cuțitul pe spatele unui lamantin viu. Imaginile cu animalul având scris ”Trump” pe piele au devenit virale în mediul online, mai ales pe Twitter, rețeaua socială care era preferata republicanului, dar pe care nu mai poate să posteze. Autoritățile îl caută acum pe cel sau pe cei care au chinuit animalul. Cum lamantinul este protejat de lege, vinovații riscă amenzi usturătoare sau chiar închisoarea.

Numele ”Trump” a fost scrijelit pe spatele unui lamantin

Citrus County Chronicle a publicat imagini cu un lamantin viu, animal acvatic protejat de lege, care avea scrijelit pe spate ”Trump”, numele celui care încă este lider la Casa Albă.

Lamantinul a fost filmat în statul Florida, la vărsarea râului Homosassa în ocean.

Numele lui Donald Trump scrijelit pe spatele unui lamantin viu, specie protejată

Autoritățile federale încearcă acum să dea de urma făptașului: „Serviciul pentru protecția faunei sălbatice marine din Statele Unite investighează un atac asupra unui lamantin”.

Centrul pentru Diversitate Biologică oferă o recompensă de 5.000 de dolari celor care pot oferi informații despre autorul acestui act de cruzime.

„Este sfâșietor să vezi un astfel de animal chinuit în așa hal criminal. E clar că persoanele care au rănit acest animal lipsit de apărare sunt capabile de violențe mult mai grave. Ei trebuie prinși cât mai rapid posibil”, a avertizat Jaclyn Lopez, directoarea Centrului pentru Diversitate Biologică.

Cei care au chinuit lamantinul riscă și închisoarea. Animalul este protejat de lege

Lamantinul este un animal acvatic de culoare gri, foarte mare, dar docil. El reprezintă o adevărată atracție turistică în statul american Florida.

La fel ca în cazul multor alte animale, lamantinii sunt tot mai puțini, căci oamenii le-au distrus habitatul natural.

Lamantinii sunt protejați de lege, așa că vinovatul de această cruzime riscă o amendă de 50.000 de dolari sau chiar un an de închisoare, precizează BBC.

Foto: Pixabay

Donald Trump, ultimele zile de mandat la Casa Albă. Situația e tensionată

Donald Trump își încheie în curând mandatul de președinte al Statelor Unite și deloc într-o lumină pozitivă. Susținători de-ai săi au intrat cu forța în clădirea Congresului chiar în ziua în care acesta trebuia să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale. Șase oameni au murit în violențele declanșate. Procedura a fost dusă la îndeplinire după ce forțele de ordine au disperați mulțimea.
Donald Trump a ajuns astfel să fie acuzat de „incitare la insurecție” într-o rezoluție introdusă în Camera Reprezentanților. Lui îi este imputat discursul susținut pe 6 ianuarie, când i-a îndemnat pe susținătorii săi să ia cu asalt Capitoliul.

Camera Reprezentanţilor a votat rezoluţia prin care îi cere vicepreşedintelui Mike Pence să invoce Amendamentul 25 din Constituţia americană, deși acesta se declarase împotriva unei astfel de iniţiative.

„Nu cred că un astfel de demers este în cel mai bun interes al națiunii noastre sau că este conform prevederilor constituționale”, i-a transmis Mike Pence lui Nancy Pelosi, președinta democrată a Camerei Reprezentanților.

Până la urmă, rezoluția a trecut cu 223 de voturi ”pentru” și 205 ”împotrivă”.

Chiar și așa, Pence nu poate fi forțat să invoce Amendamentul 25, așa că urmatorul pas al democraților e punerea sub acuzare a lui Trump pentru „incitare la insurecție”. Acest demers este susținut și de tot mai mulți congresmeni republicani.

Ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA va avea loc pe 20 ianuarie. Donald Trump nu va participa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`