Klaus Iohannis, despre crearea unui certificat de vaccinare: Nu este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil

Klaus Iohannis, despre crearea unui certificat de vaccinare: Nu este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil
Sursa Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți seară, în cadrul unei conferințe de presă, că nu consideră o idee bună crearea unui certificat de vaccinareanti-Covid-19, deoarece „s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil”.

Nu este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Eu sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare, însă el trebuie folosit pentru motiove medicale. Sunt date importante pentru medicul de familie. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a afirmat Klaus Iohannis.

Danemarca va lansa „paşaportul de vaccinare”

Amintim că autoritățile din Danemarca lucrează la dezvoltarea unui „paşaport de vaccinare” în format digital, document ce le va permite celor care au fost vaccinaţi anti-COVID-19 să călătorească în ţări unde se cer astfel de acte doveditoare.

„Este de aşteptat să poată exista cerinţe din partea altor ţări să fie prezentate la intrarea pe teritoriul lor documente privind vaccinarea. Se poate folosi aici un paşaport de vaccinare danez”, a arătat Ministerul danez al Sănătăţii.

„Paşaportul” ar putea fi lansat în primele luni ale acestui an, urmând să fie accesat prin intermediul site-ului danez pentru sănătate publică, a menţionat ministerul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`