Klaus Iohannis: „Până când nu se reduce numărul de noi infectări, nu se va putea renunța la restricții”

Klaus Iohannis: „Până când nu se reduce numărul de noi infectări, nu se va putea renunța la restricții
foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Starea de alertă a fost prelungită în România în data de 12 ianuarie 2021. Klaus Iohannis, președintele României, a declarat în cadrul unei conferințe de presă faptul că cel puțin pentru moment, nu este cazul de relaxări, indiferent dacă este vorba despre circulația pe timpul nopții sau programul magazinelor.

„Am avut discuții cu guvernanții pe marginea acestui subiect, am discutat de mai multe ori.Am ajuns la concluzia căîn acest moment nu sunt întrunite condițiile pentru relaxare. Astăzi, Guvernul a prelungit starea de alertălăsând restricțiile și în continuare pentru următoarele 4 săptămâni. Pe de altăparte, trebuie săobservăm călucrurile ar putea sămeargămult mai bine. Se vede căși Crăciunul și Anul Nou ne-a adus un numărimportant de noi infectări. Pânăcând nu se reduce numărulde noi infectări, nu se va putea renunțala restricții”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Putem săînvingem pandemia dacărespectăm restricțiile și ne vaccinăm”

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat importanța vaccinării, pentru eliminarea restricțiilor.

„Avem campania de vaccinare, ea a pornit, merge, dar se va finaliza abia prin vară. În același timp, din păcate, pandemia nu a plecat dintre noi. Avem mii și mii de persoane care se infecteazăși este obligatoriu sărespectăm toate restricțiiile. Putem săînvingem pandemia dacărespectăm restricțiile și ne vaccinăm. Numai aceste lucruri fac posibilărevenirea la realitate”, a mai declarat Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`