Atenționare MAE: Coduri roșu și portocaliu de ninsori și vânt în Suedia

Atenționare MAE: Coduri roșu și portocaliu de ninsori și vânt în Suedia
Foto: Pixabay

Ministerul de Externe (MAE) le transmite românior care se află sau vor să ajungă în Suedia că în această țară au fost emise coduri roșu și portocaliu de ninsori și vânt pentru zilele de 12 și 13 ianuarie.

Atenționare de călătorie emisă de MAE: Ninsori și vânt în Suedia

Ministerul român de Externe informează că Institutul Meteorologic și Hidrologic din Suedia a emis coduri roșu, portocaliu și galben de ninsori și vânt pentru perioada 12 – 13 ianuarie 2021.

Coduri de vreme rea emise de autoritățile din Suedia:

  • Cod roșu pentru regiunea Västernorrland;
  • Cod portocaliu pentru partea nordică a regiunii Jämtland și partea de coastă a regiunii Västerbotten.
  • Cod galben pentru o mare parte din regiunile Regatului

Persoanele care sunt interesate să afle mai multe informații despre trafic și eventualele drumuri închise în această țară au la dispoziție link-ul: https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafikinformation/.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: 0046-8-20.56.74, 0046-8-20.99.27, 0046-8-411.31.81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. .

De asemenea, cei care se confruntă cu situații dificile speciale, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Stockholm: +46 7 36 98 54 63.

Ministerul Afacerilor Externe mai amintește cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Atenționare de călătorie și pentruJaponia, tot din cauza ninsorilor

Luni, Ministerul român de Externe a emis o atenționare de călătorie și pentru Japonia, tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Urmare a ninsorilor abundente și a căderilor masive de zăpadă, aici există riscul producerii de avalanșe și blocării traficului rutier și feroviar.

În doar două zile de ninsoare, în Japonia stratul de zăpadă a ajuns la un metru și jumătate. Opt persoane au murit și aproape 240 au fost rănite în urma unei furtuni puternice care s-a format duminică în regiuni de coastă situate de-a lungul Mării Japoniei.

De asemenea, vremea rea a creat probleme și în Spania. Centrul țării, inclusiv Madridul, a fost lovit de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimul secol. Stratul de zăpadă s-a apropiat de jumătate de metru, iar traficul rutier, feroviar și aerian a fost dat peste cap. Capitala a fost plasată pentru prima dată în istorie sub cod roșu de ninsoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`