Care sunt categoriile de boli cronice care vor fi incluse în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19. Cum se face programarea

Care sunt categoriile de boli cronice care vor fi incluse în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19. Cum se face programarea
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Direcțiile de Sănătate Publică au început să publice criteriile care vor sta la baza vaccinării populației împotriva COVID-19, în cea de-a doua etapă a campaniei.

Astfel, potrivit presei locale, DSP Albainformează că în categoria „boli cronice”, în conformitate cu dovezile știintifice actuale, se încadrează oricare dintre următoareleafecțiuni:

Diabet zaharat

Obezitate

Alte boli metabolice, inclusiv congenitale

Afecțiuni cardiovasculare

Afecțiuni renale

Afecțiuni oncologice

Afecțiuni pulmonare

Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down

Afecțiuni hepatice moderate/severe

Afecțiuni autoimune

Imunodepresii severe: pacienți transplantați, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de HIV cu consult medical prealabil, lunga durata cu corticosteroizi

Cum se pot încrie la vaccinare persoanele cu vârsta peste 65 de ani

Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste se pot programa la vaccinarea împotriva COVID 19 utilizând oricare dintre următoarele modalități:

Prin medicii de familie;

Individual;

Prin contul aparținător (pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

Prin call-center

Prin structurile de asistență socială de la nivelul unităților administrativ-teritoriale

Modalitățile de înscriere

Persoanele adulte cu vârsta mai mică 65 de ani cu afecțiuni cronice din categoria celor menționate anterior se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscrise.

În cazul în care persoanele respective nu sunt înscrise sau nu au acces la medicul de familie propriu, acestea se pot programa prin următoarele modalități:

prin intermediul oricărui alt medic de familie

prin call-center-ul organizat la direcțiile de sănătate publică

prin structurile de asistență socială de la nivelul unităților administrativ-teritorialePersoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările