Merkel, de partea lui Trump în războiul cu giganții tehnologici: „Decizia Twitter și Facebook de a închide conturile lui Trump e problematică”

Merkel, de partea lui Trump în războiul cu giganții tehnologici: Decizia Twitter și Facebook de a închide conturile lui Trump e problematică”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Thierry Roge

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se poziționează de partea lui Donald Trump, atunci când vine vorba despre decizia giganților social media, inclusiv Twitter Inc. și Facebook Inc., de a închide conturile președintelui american în exercițiu.

Ce spune Merkel despre suspendarea conturilor lui Trump de către Facebook și Twitter

Merkel a calificat drept problematică această mișcare a companiilor americane, precizând că legislativul este cel care ar trebui să stabilească regulile care guvernează aceste platforme, a transmis luni purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, în conferința de presă săptămânală de la Berlin.

“Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a spus Seibertpotrivit Bloomberg.

Săptămâna trecută, Twitter a închis definitiv contul lui Donald Trump, invocând faptul că tweet-urile sale riscau să incite la violență, în contextul asaltului suporterilor săi asupra Capitoliului.

O decizie similară fusese deja luată de Facebook. Fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, a precizat că recentele sale mesaje indică faptul că acesta intenționează să folosească ultimele zile ale mandatului pentru a submina un proces pașnic și legal al transferului de putere către Administrația Biden.

UE, împotriva deciziei companiilor americane

Uniunea Europeană intervine în scandalul cenzurii impuse de Twitter președintelui american Donald Trump. Comisarul european Thierry Breton nu este de acord cu astfel de decizie, poziție exprimată prin intermediul unui editorial publicat în Le Figaro.

„Faptul că un director executiv poate să scoată din funcţiune portavocea preşedintelui Statelor Unite fără nicio altă formă de control şi de contra-putere provoacă perplexitate”, a declarat Thierry Breton.

Thierry Breton, comisar european, despre cenzurarea lui Donald Trump pe Twitter: „Este o decizie care provoacă perplexitate”

În opinia lui Breton, decizia gigantului american este radicală, surprinzătoare, care provoacă „perplexitate”:

„Această reacţie fără precedent a platformelor drept răspuns la atacurile asupra simbolului democraţiei americane provoacă totuşi perplexitate: de ce nu au reuşit ele să blocheze mai devreme ‘fake news’ şi discursurile de ură care au condus la atacul de miercurea trecută?

Urmăriți B1TV.ro și pe
`