Alina Gorghiu (PNL): Mă bucur că face și PSD un proiect de buget alternativ. Îi cer domnului Ciolacu să prezinte toate cifrele în detaliu, ca să știe și contribuabilii din ce pericol au scăpat

Alina Gorghiu (PNL): Mă bucur că face și PSD un proiect de buget alternativ. Îi cer domnului Ciolacu să prezinte toate cifrele în detaliu, ca să știe și contribuabilii din ce pericol au scăpat
foto: facebook.com/alinagorghiu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a reacționat, după ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că social-democrații vor prezenta un proiect de buget alternativ, și susține a cerut ca datele să fie prezentate în detaliu, „fix cum ar fi un buget adevărat”, pentru ca astfel contribuabilii să știe „din ce pericol au scăpat”.

Reacția senatoarei PNL AlinaGorghiu, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va prezenta un buget alternativ

„Chiar mă bucur că face și PSD un proiect de buget alternativ, săptămâna viitoare, că numai așa pot oamenii să vadă pe bune diferența. Îi cer domnului Ciolacu (autorul anunțului) ca, atunci când va ieși în public cu treaba asta, să prezinte toate cifrele în detaliu, fix cum ar fi un buget adevărat, nu doar așa niște lozinci populiste. Ca să fie la lumină tot ce ar vrea PSD să facă (ca să știe și contribuabilii din ce pericol au scăpat!)”, a scris Alina Gorghiu, luni, pe Facebook.

Liberala a dat asigurări că bugetul care va fi prezentat de premierul Florin Cîțu va reprezenta „un instrument de creștere economică pentru 2021”.

„Până atunci, vă garantez că bugetul care va fi prezentat de Premierul Cîțu va fi un instrument de creștere economică pentru 2021 și va fi construit pe baza principiilor prezentate de noi în campania electorală: dezvoltarea României și investițiile”, a adăugat Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL a subliniat că România a fost una dintre puținele țări care au evitat recesiunea tehnică în anul 2020.

„Bine că nu mai e dl Ciolacu președinte al Camerei Deputaților ca să sesizeze aiurea CCR pe legea bugetului, numai ca să treacă timpul din decembrie până în februarie (cum a făcut anul trecut)”, a mai spus senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Chiar mă bucur că face și PSD un proiect de buget alternativ, săptămâna viitoare, că numai așa pot oamenii să vadă pe…

Publicată de Alina Gorghiu peLuni, 11 ianuarie 2021

Ce declarase președintele PSD

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va veni săptămâna viitoare cu „un buget alternativ” și le va „arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile și nici salariile”.

„Noi vom veni săptămâna viitoare cu unbuget alternativși le vor arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile și nici salariile. (…) S-au împrumutat cu 34 de miliarde de euro, dar numai domnul Cîțu și cu domnul Orban știu unde s-au dus acești bani. Noi i-am întrebat și i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi”, a declaratMarcel Ciolacula RTV, potrivitpsnews.ro.

Liderul social-democraților a acuzat apoi Guvernul că a mințit Comisia Europeană că a făcut făcut o inserție de capital în economia României când, de fapt, „suntem pe ultimul loc în Europa” la acest capitol.

„Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în februarie, asta înseamnă că toate investițiile, mai ales la autoritățile locale, sunt în acest moment compromise. Primăriile vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`