Copil din Arad, căutat de peste 36 de ore. Sute de oameni încearcă să dea de urma sa. Elicopter al Poliției, implicat în operațiune (VIDEO)

Copil din Arad, căutat de peste 36 de ore. Sute de oameni încearcă să dea de urma sa. Elicopter al Poliției, implicat în operațiune (VIDEO)

Au trecut mai mult de 36 de ore de când un copil de 7 ani, dat dispărut de mama lui după ce a plecat la joacă, este căutat pe câmpurile unui sat din judeţul Arad, informează B1 TV. Sute de oameni, polițiști, jandarmi, pompieri, pădurari și foarte mulți voluntari, încearcă să dea de urma băiatului. Sunt folosiţi şi câini de urmă, iar zona a fost survolată şi de un elicopter al poliţiei.

Sute de oameni caută un băiat dat dispărut într-un sat din Arad

Peste 250 de pompieri, poliţişti, jandarmi, dar şi voluntari îl caută pe băiatul de 7 ani, care a plecat să se joace şi nu s-a mai întors acasă. De sâmbătă seara a dispărut copilul, iar de atunci nici urmă de el.

„Căutările pentru găsirea minorului au fost extinse aseară pe o rază de 15 – 20 km. La căutări au fost angrenate echipe de la toate armele ministerului, respectiv polițiști, jandarmi, salvatori ISU, câini de căutare. Aceste căutări au fost sprijinite aseară de peste 150 de voluntari cu ATV-uri și autoturisme de teren”, a declarat Adina Aconstantinesei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad.

De la o oră la alta tot mai mulţi oameni din satul Vînători, de unde este copilul, s-au alăturat căutărilor. Fără succes însă.

„Sunt luate în considerare și folosirea mijloacelor tehnice aeriene în situația în care ne vor permite condițiile meteo”, a mai precizat Aconstantinesei.

Şi, întradevăr, când ceaţa s-a mai risipit a fost adus şi un elicopter al Ministerului de Interne care să ajute la căutări.

Copilul are 1,20 metri înălțime, păr șaten, față ovală, constituție astenică. Însă nici măcar mama lui nu ştie cum era îmbrăcat când a plecat de acasă. Poliţia a publicat o fotografie a minorului şi cere ajutorul populaţiei pentru a-l găsi.

Persoanele care dețin informații ce pot conduce la depistarea minorului sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Căutările pentru găsirea copilului, reluate luni dimineață

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad a mai susținut că au fost reluate căutările luni dimineață și, în paralel, se fac cercetări pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care s-a rătăcit copilul.

„Da, în această dimineață au fost reluat căutările. Așa cum știm deja, peste 250 de persoane au fost implicate în căutările de ieri. Forțele de Ordine ale Ministerului de Interne l-au căutat neîntrerupt de sâmbătă seară de la ora 19.00, de când a făcut apelul, și până aseară în jurul orelor 20.00.

În această dimineață au fost reuate căutările, fiind implicați polițiști cu câini de urmă, pompieri, polițiști de frontieră cu autospeciale cu camere de termoviziune. Căutările vor continua până când îl vom găsi pe copil.

Aria de căutare este extinsă în continuare. Se cercetează toate zonele posibile.

Se efectuează și cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care copilul s-a rătăcit”, a mai declarat Adina Aconstantinesei, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`