Virgil Popescu: Dau asigurări că Sistemul Energetic Naţional funcţionează în parametri şi nu are sincope

Virgil Popescu: Dau asigurări că Sistemul Energetic Naţional funcţionează în parametri şi nu are sincope
Foto: Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că întreruperea energiei electrice din zona de nord – est a României a fost cauzată de un incident care s-a produs la reţeaua electrică de transport europeană interconectată, acesta dând asigurări că Sistemul Energetic Naţional funcţionează în parametri şi nu are sincope.

„Întreruperea energiei electrice din zona de nord – est a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care s-a produs la reţeaua electrică de transport europeană interconectată. Astfel că a fost afectată şi ţara noastră. Problemele au fost remediate, iar în acest moment consumatorii au din nou energie electrică. Cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate şi identificate la nivelul Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa – ENTSO-E. De asemenea, aş dori să dau asigurări că Sistemul Energetic Naţional funcţionează în parametri şi nu are sincope”, a scris oficialul pe rețeaua de socializare.

Pană de curent fără precedent în nord-vestul țării

Amintim că o pană majoră de curent a afectat vineri consumatorii casnici și industriali din mai multe județe, inclusiv din Cluj, Sibiu și Mureș. Incidentul ar fi condus la oprirea activității la combinatul chimic Azomureș din Târgu Mureș.

Reprezentanții Transelectrica au transmis că este o problemă pe interconexiunea cu sistemul european. România se interconectează cu Europa prin Ungaria.

Din datele ENTSO-E, asociația europeană a operatorilor de sistem din Europa se poate vedea că România a importat brusc, o mare cantitate de energie înaintea paneid e curent din Transilvania.

Potrivit e-nergia.ro, dacă până la ora 15.00 fluxurile de energie pe graniță arătau un export în creștere de la noi în rețeaua ungară – creștere “în pași”, normală, de la oră la oră – în ora următoare situația s-a inversat brusc. Dacă în intervalul orar 14-15 exportam în rețeaua ungară la o putere de 251 MW, brusc, o oră mai târziu fluxul spre Ungaria s-a oprit, și rețeaua românească a primit, brusc, din cea ungară 681 MW, în acea oră.

Incidentul care a dus la pana de curent gravă din nord-vestul României, investigat la nivel european

Incidentul care a dus la pana de curent gravă din nord-vestul României este investigat la nivel european, transmite Asociația Operatorilor de Transport și Sistem din Europa –ENTSO-E, în contextul în care sistemul de energie din sud-estul Europei a fost separat de restul Europei, în timpul avariei de curent fără precedent care a afectat România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI