Când va fi deblocat contul de Twitter al lui Donald Trump

Când va fi deblocat contul de Twitter al lui Donald Trump
Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn

Rețelele de socializare Twitter, Facebook, Youtube și Snapchat au blocat sau au sancționat conturile președintelui Donald Trump în urma mesajelor publicate pe 6 ianuarie, care au dus la proteste unde mii de susținători ai acestuia au pătruns în clădirea Capitoliului din Washington DC, chiar în timpul în care Congresul American valida voturile colegiilor electorale de la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Facebook și Twitter au suspendat conturile lui Donald Trump. Când vor fi deblocate

Mai exact, Facebook a fost printre primele rețele care au luat măsuri. Rețelele lui Mark Zuckerberg au decis ca profilurile oficiale ale lui Donald Trump de pe Facebook și Instagram să fie suspendate pentru 24 de ore, accesul la publicarea de noi mesaje pe aceste platforme fiind imposibilă.

Facebook susține: „L-am șters pentru că, pus în balanță, suntem de părere că acesta mai degrabă contribuie decât reduce riscul de violențe”.

Totodată, Twitter susține că este nevoie de îndepărtarea a trei postări pentru „încălcări severe ale politicii noastre de Integritate Civică”. Contul, spune compania, ar putea rămâne închis pentru totdeauna dacă postările nu sunt șterse.

Twitter a continuat și a adăugat că „viitoare încălcări ale Regulilor Twitter… vor rezulta în suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump (n.r. – contul lui Donald Trump)”.

Ce măsuri au luat Youtube și Snapchat

YouTube, care în ultima perioadă a impus niște reguli destul de stricte referitoare la rezultatele alegerilor din luna noiembrie, a șters de asemenea clipul pentru încălcarea regulamentului privind răspândirea de „știri false despre rezultatelor alegerilor din 2020”, scrie go4it.ro.

Mai mult, YouTube a lucrat pe tot parcursul protestelor din 6 ianuarie să oprească livestream-urile utilizatorilor de la fața locului, pentru că instigau la violență, în timp ce toate livestream-urile monetizate care au inclus imagini de la fața locului vor fi demonetizate, iar acele plăți vor fi revocate.

Snapchat a blocat contul lui Donald Trump. Dintre toate rețelele de socializare însă, restricțiile Snapchat sunt cele mai drastice. Compania nu oferă o suspendare temporară cu termen definit, ci una semi-permanentă. Contul va fi deblocat doar atunci când compania va decide asta.

Manifestanți pro-Trump au pătruns în clădirea Capitoliului

Amintim că Washington DC a fost, miercuri, scena unor momente halucinante, cu manifestanți pro-Trump pătrunzând în clădirea Capitoliului. Oamenii se adunaseră în capitala americană pentru a protesta față de procedura de validare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale americane. Între timp, Congresul american a reluat certificarea voturilor exprimate de Colegiul Electoral.

Începând cu ora 1 (ora României), la Washington DC a fost instaurată stare de asediu. Muriel Bowser, primarul Washingtonului, le-a cerut oamenilor să stea în casă și a catalogat drept „rușinoasă” atitudinea protestatarilor care au intrat în clădirea Capitoliului. Pe perioada stării de asediu, nicio persoană nu mai are voie să iasă pe stradă, nici pe jos, nici cu mașina, în tot Districtul Columbia. Măsura nu se aplică muncitorilor esențiali și nici reprezentanților media.

La Washington DC, starea de urgență a fost prelungită cu 15 zile.

„Numeroase persoane au venit în Districtul Columbia înarmate şi cu scopul de a se implica în violenţe şi în acte de distrugere şi s-au şi implicat în astfel de acţiuni. Au folosita substabţe chimice iritante, cărămizi, sticle şi arme”, a declarat primarul Muriel Bowser.

În baza stării de urgenţă, vor putea fi utilizate resurse suplimentare pentru a-i proteja pe locuitori, inclusiv pentru instituirea stării de asediu şi extinderea serviciilor de urgenţă.

Ordinul este valabil până în 21 ianuarie, la ora 15:00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`