Bilanțul victimelor după asediul de la Capitoliu. Femeia împușcată de poliție era veteran de război

Bilanțul victimelor după asediul de la Capitoliu. Femeia împușcată de poliție era veteran de război

SUA își numără victimele rezultate după atacul de miercuri asupra Capitoliului.Ca urmare a ciocnirilor violente,4 persoane au murit, printre care și o femeieîmpușcată de polițiști de mai multe ori, în timp cealte 3 persoane se află în stare gravă.De asemenea, cel puţin 14 membri ai Poliţiei Metropolitane au fost răniţi. Doi au fost internaţi la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în mulţime, iar celălalt a fost lovit în faţă de un proiectil.

Cine era femeia răpusă de gloanțele forțelor de ordine, în Capitoliu

Potrivit BBC, femeia care a decedatmiercuri, la scurt timp după a fost împușcată de poliție în sediul Congresului SUA,Washington, se numea Ashli Babbitt, avea 35 de ani şi era veteran de război.

Ashli Babbittera o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump. Ea locuia în sudul Californieicu soţul său care a descris-o drept „o partizană hotărâtă”.

„Ashli Babbitt a fost militar timp de 14 ani”, potrivit unui post local de televiziune, care a discutat cu soţul ei, scrieAgerpres.

Babbitt a fost împușcată în față de un polițist, în timp ce încerca să se târască printr-o fereastră spartă în interiorul clădirii Capitolului, potrivit mai multor videoclipuri ale scenei. Ea se afla în oraș pentru a se alătura mitingului lui Trump de la Washington, D.C., și pentru a susține ideea că alegerile au fost fraudate.

Autoritățile auanunţat că au fost făcute 52 de arestări, 4 persoane pentru că purtau pistoale fără licenţă, o persoană pentru că purta arme interzise, ​​47 pentru încălcări ale restricţiilor şi pătrundere ilegală.

Cel puţin 14 membri ai departamentului de poliţie au fost răniţi. Doi au fost internaţi la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în ​​mulţime, iar celălalt a fost lovit în faţă.Ofiţerii de poliţie continuă să păzească străzile din jurul Capitolului.

Atacul de la Capitoliu

Haosul a izbucnit miercuri, în Washinghton DC, după ce câteva mii de manifestanți pro-Trump au încercuit și atacat clădirea Capitoliului, forțând intrarea. Scena incredibilă s-a desfășurat în timp ce parlamentarii s-au adunat într-o sesiune comună pentru a număra voturile Colegiului Electoral și pentru a confirma victoria președintelui alesJoe Bidenîn alegerile din noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`