Donald Trump îndeamnă protestatarii la pace: Vă înțeleg durerea, știu că doare, dar trebuie să mergeți acasă acum (VIDEO)

Donald Trump îndeamnă protestatarii la pace: Vă înțeleg durerea, știu că doare, dar trebuie să mergeți acasă acum (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Capital Pictures / Capital Pictures

Donald Trump a publicat, pe pagina sa de Twitter, un mesaj în care îndeamnă protestatarii la pace și le transmite să meargă acasă.

„Vă înțeleg durerea, știu că doare. Am avut alegeri care au fost furate, au fost alegeri aranjate și toată lumea știe asta, în special cealaltă parte. Dar trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să fie pace (…) Este o perioadă foarte grea”, a spus Trump.

Donald Trump îndeamnă protestatarii la pace: Vă înțeleg durerea, știu că doare, dar trebuie să mergeți acasă acum (VIDEO)

Mesajele lui Donald Trump care au declanșat anarhia la Washington

Amintim că mii de susținători ai lui Donald Trump au încălcat perimetrele de securitate ale clădirii Congresului american, forțând intrarea, în timp ce parlamentarii se întruneau pentru a confirma victoria lui Biden.

Manifesațiile violente au izbucnit la scurt timp după ce Donald Trump a făcut un apel controversat pe Twitter la votanții săi.

Cu câteva ore înainte de validarea formală în Congres a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020, Donald Trump se roagă de Mike Pence să blocheze procesul și să răstoarne de unul singur rezultatul alegerilor, deși acest lucru nu este posibil constituțional și legal.

Este vorba de un nou mesaj pe Twitter al președintelui american adresat vicepreședintelui. Până acum Trump i-a cerut lui Pence să întoarcă rezultatul în favoarea sa de mai multe ori pe Twitter dar și în timpul unui discurs ținut în fața susținătorilor săi la un miting în Georgia.

„Statele vor să își corecteze voturile, despre care știu că sunt bazate pe iregularități și fraudă, iar procesul corupt nu a primit aprobarea legislativelor. Mike Pence nu trebuie decât să le trimită înapoi către state ȘI CÂȘTIGĂM. Fă-o, Mike, acesta este momentul pentru curaj extrem!”, a scris Trump pe Twitter.

Ulterior, Donald Trump a publicat un nou tweet în care le cere protestatarilor să „rămână pașnici”, să evite orice violență și să respecte forțele de ordine

Clădirea Congresului american este atacată de manifestanți pro-Trump

Mii de manifestanți continuă să forțeze intrarea în clădirea Congresului american, purtând steagul SUA și drapele cu mesaje pro-Trump.Clădirea Capitolului este blocată în acest moment, situația de criză fiind declanșată după ce mai mulți manifestanți au înconjurat Congresul.

În clădire se află încă persoane blocate. Un exemplu este un angajat CNN care a încercat să părăsească clădirea și nu a putut, după ce poliția a anunțat că clădirea a fost închisă. Congresul se află în prezent în sesiune pentru a număra și a certifica voturile Colegiului Electoral pentru președinte și vicepreședinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`