Cutremur cu magnitudinea 4,0, miercuri dimineață. Zona neobișnuită în care s-a produs

Cutremur cu magnitudinea 4,0, miercuri dimineață. Zona neobișnuită în care s-a produs

Un cutremur cu magnitudinea4,0 s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, în zonaOltenia, județul Olt. Seismul s-a înregistrat pe06 Ianuarie 2021la ora01:50, laadâncimea de 10km.

Cutremurul esteal șaptelea de la începutul anulului 2021 și a înregistrat cea mai mare magnitudine.

Două cutremure au avut loc pe 2 ianuarie în județul Timiș

Trei cutremure s-au produs sâmbătă dimineață în România. Două dintre seisme au avut loc în județul Timiș, iar al treilea s-a produs în județul Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un prim seism din Banat a avut loc sâmbătă la ora 5.00, a avut magnitudinea de 2,1, iar epicentrul său a fost localizat la o adâncime de 5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km E de Timișoara, 58km SE de Arad, 132km SE de Szeged, 140km NE de Belgrad, 140km NE de Zemun, 147km S de Oradea, 153km E de Novi Sad, 187km SV de Cluj-Napoca, 192km V de Sibiu, 200km S de Debrecen.

Al doilea cutremur s-a produs în aceeași zonă, la ora 6.07. Cu o magnitudine de 2,4, sesimul a avut loc la 3 kilometri adâncime.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 33km E de Timișoara, 56km SE de Arad, 130km SE de Szeged, 139km NE de Belgrad, 139km NE de Zemun, 147km S de Oradea, 152km E de Novi Sad, 188km SV de Cluj-Napoca, 193km V de Sibiu, 200km S de Debrecen.

Ce este un cutremur?

Cutremurele sunt fenomene naturale cauzate de eliberarea de energie în interiorul Pământului în urmă fracturării rocilor supuse tensiunilor acumulate.Suprafață de-a lungul căreia rocile „se rup” și se deplasează se numește plan de falie. Cutremurele din România de origine tectonică se produc de-a lungul unor falii crustale situate la adâncimi

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI