Termenul pentru depunerea candidaturilor la funcția de procuror european expiră joi. Anunțul Ministerului de Justiție

Termenul pentru depunerea candidaturilor la funcția de procuror european expiră joi. Anunțul Ministerului de Justiție
FOTO: Pixabay.com

Termenul până la care se pot depune candidaturi pentru funcția de procuror european delegat în România expiră joi, 7 ianuarie. Anunțul a fost de către Ministerul de Justiție, în cursul zilei de azi. Dosarele depusă până la data limită vor fi analizate de Comisia de selecție, iar rezultatele vor fi afișate pe site-ul Ministerului.

Totodată, Ministerul de Justiție anunță că interviurile vor avea loc în intervalul 25-28 ianuarie 2021 și îi atenționează pe candidați asupra faptului că perioada poate suferi modificări, în funcție de numărul persoanelor înscrise.

7 ianuarie dată limită pentru depunerea candidaturilor la funcția de procuror european delegat al României

„Persoanele interesate să ocupe o funcție de procuror european delegat în România își mai pot depune candidaturile până la data de 7 ianuarie 2021, inclusiv.

Dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecție, iar rezultatele verificării vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Public.

Interviul va avea loc în perioada 25-28 ianuarie 2021, perioadă ce poate suferi modificări în funcție de numărul candidaților și de modalitatea de desfășurare a interviului.

Evaluarea candidaților se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susținerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experiența practică relevantă, precum și a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa profesională.

La finalizarea interviurilor, Comisia de selecție va selecta candidații pentru ocuparea celor 15 posturi de procurori europeni delegați, precum și 5 propuneri de rezervă. Data începerii activității în calitate de procuror european delegat în România va fi stabilită urmare procedurilor specifice în cadrul EPPO”, se precizează în anunțul Ministerului de Justiție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri