Inspectoratele școlare și universitățile trebuie să trimită Ministerului Educației până pe 15 ianuarie o situație cu numărul angajaților care vor să se vaccineze anti-COVID-19

Inspectoratele școlare și universitățile trebuie să trimită Ministerului Educației până pe 15 ianuarie o situație cu numărul angajaților care vor să se vaccineze anti-COVID-19
sursa foto: pixabay

Inspectoratele școlare județene și universitățile trebuie să transmită Ministerului Educației, până la 15 ianuarie, o situație referitoare la numărul angajaților care sunt dispuși să se vaccineze anti-COVID-19. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a cerut această statistică care va fi unul dintre aspectele luate în calcul atunci când se va lua o decizie privind redeschiderea școlilor.

Ministrul Educației a cerut o situație cu angajații din învățămân care vor să se vaccineze anti-COVID-19

”Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare. (…) Aşteptăm aceste rezultate în data de 15 ianuarie, la ora 16.00”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat astfel că în acest moment niciun scenariu nu este exclus cu privire la desfășurarea cursurilor în perioada următoare.

”Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o deschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de şcolarizare, nu excludem absolut nimic. Însă, fiind vorba despre sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă cu acest subiect”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor:Este foarte puțin probabil ca școlile să se deschidă pe 11 ianuarie

Ministrul Educației a declarat, la finalul săptămânii trecute, că există șanse mari ca elevii să nu se întoarcă în bănci din 11 ianuarie, atunci când se încheie vacanța de iarnă.

”Este foarte puțin probabil ca școlile să se deschidă pe 11 ianuarie. Trebuie să vedem evoluția situației epidemiologice în urma vacanței de iarnă. (…)11 ianuarie este doar o dată în calendar, stabilită cu mult timp înainte. Trebuie să vedem situația de acum”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Pe de altă parte, Consiliul Naţional al Elevilor cere Ministerului Educației descentralizarea deciziei în privința redeschiderii școlilor, în funcție de rata incidenței cazurilor de coronavirus de la nivel local.

„Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Naţional al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga ţară. Majoritatea colegilor noştri ne-au transmis că şcoala online este obositoare, ineficientă şi complet nesustenabilă pe termen lung. Ţinând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naţionale, de al doilea semestru al acestui an şcolar şi că multe localităţi din ţară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educaţiei să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităţilor de învăţământ, în funcţie de rata incidenţei la nivel local, asigurând, în acelaşi timp, materialele sanitare necesare desfăşurării cursurilor în siguranţă”, se arată în comunicatul transmis, luni, de Consiliul Național al Elevilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri