Valeriu Gheorghiţă: Au fost câteva stângăcii în campania de vaccinare. Este prematur să vorbim de eșec sau de succes în momentul de față (VIDEO)

Valeriu Gheorghiţă: Au fost câteva stângăcii în campania de vaccinare. Este prematur să vorbim de eșec sau de succes în momentul de față (VIDEO)
Foto: MApN

Vaccinarea în România pare să fi început cu frâna de mână trasă. Autorităţile nu au reușit până acum ajungă la ţinta de 20.000 de persoane vaccinate pe zi aşa cum si-a propus coordonatorul campaniei naţionale. Din aceasta săptămână, activitatea în centrele de imunizare va funcționa neîntrerupt, 7 zile din 7, după un program de la 8 dimineața la 8 seara, a promis coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, care a găsit o explicație pentru blocajele apărute.

Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare anti-COVID-19 în România:Au fost câteva stângăcii

”Au fost câteva stângăcii, aș putea spune, în ceea ce privește coordonarea responsabililor de la nivelul centrelor de vaccinare, reprezentanților din DSP și centrele de stocare. Aceste lucruri s-au corectat, s-au rezolvat. Practic, suntem cu toții la început, nu am mai organizat niciodată o asemenea campanie, cred că sunt foarte multe lucruri noi pentru fiecare și împreună le putem gestiona cât se poate de bine”, a spus Gheorghiță.

Medicul a susținut că deocamdată este prea devreme pentru a se afirma că în România avem de-a face cu un succes sau un eșec al campaniei de imunizare anti-COVID-19.

„Este prematur să vorbim de eșec sau de succes în momentul de față. Cred că aceaastă concluzie o putem trage după finalizarea campaniei de vaccinare. O parte bună dintre persoane ezită, așteaptă, amână, iar acest tip de decizie este unul lgitim, firesc și oricând, o persoană care astăzi nu dorește să fie vaccinată o poate face pe durata derulării campaniei de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Peste 25.000 de persoane, vaccinare în România de la începutul campaniei

Campania de vaccinare a început în România pe 27 decembrie, cu imunizarea cadrelor medicale. De atunci, la nivel național, au fost vaccinate, în total, 25.508, dintre care 11.912 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni seară de Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Zilele trecute zeci de medici s-au văzut puși în situația de a nu putea fi vaccinați, deși erau programați, fiind anunțați, fie că nu mai există vaccin, fie că încă nu sunt funcționale toate centrele.

„Legat de disfuncționalitățile care au apărut în această perioadă 31 decembrie – 2 ianuarie, trebuie să precizăm că din acest motiv, și anume că o parte dintre centre își încep activitatea de mâine (luni, 4 ianuarie – n.r.),a fost o lipsă de sincronizare între platforma de programare, care a permis programarea unui număr – mic – de persoane până la momentul la care s-a putut, practic,reseta calendarul de programareîn conformitate cu începerea activităților de vaccinare. A fost osituație extrem de neplăcută, pe care mi-o asum, însă fiecare persoană, pot să vă asigur, a fost sunată și i s-a explicat această problemă legată de sistemul de programare și a fost reprogramată. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt corectate, însă activitatea ar trebui să fie normală începând de mâine și să nu mai existe probleme de acest gen”, explica, la finalul săptămânii trecute Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot