CORONAVIRUS | 354 de persoane au fost vaccinate în România în ultimele 24 de ore: Este vorba despre personalul medical aflat în ture sau servicii de gardă

CORONAVIRUS | 354 de persoane au fost vaccinate în România în ultimele 24 de ore: Este vorba despre personalul medical aflat în ture sau servicii de gardă

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că în ultimele 24 de ore au fost vaccinare 354 de persoane pe teritoriul României. Este vorba despre personalul medical care s-a aflat în ture sau servicii de gardă, potrivit unui comunicat de presă al CNCAV.

Astfel, din data de 27 decembrie, atunci când a început campania de vaccinare anti-COVID-19 în România, au fost vaccinate, în total, 13.596 de persoane.

De asmenea, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrată o reacție comună și minoră la vaccinul anti-coronavirus.

În total, de la debutul campaniei de imunizare pe teritoriul României au existat 37 de reacții comune și minore, dintre care 7 reacții locale cu durere la locul injectării și alte 30 de reacții generale, manifestate prin febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie.

”În intervalul 31.12.2020 – 02.01.2021, potrivit raportărilor ANMDMR, comunicate astăzi, 3 ianuarie a.c., Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de9 reacții comune și minore, dintre care: 3reacții de tip local; 6reacții generale”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

Autoritățile mai precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie în fiecare zi la ora 20.00, astfel că numărul de vaccinări efectuate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi cuprins în raportarea transmisă în ziua următoare.

Tot duminică, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că începând de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare pentru prima etapă a imunizării se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, va începe activitatea în peste 90% dintre cele 376 de centre de vaccinare.

„Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ”, se arată în comunicatul CNCAV.

Potrivit raportării transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 3.034 de cazuri de COVID-19, dintr-un total de 9.829 de teste prelucrate în același interval. 1.119 de pacienți sunt internați în acest moment în secțiile de terapie intensivă. De asemenea, de sâmbătă până duminică au fost înregistrate 60 de decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus.

De la începutul pandemiei, în România au fost înregistrate 640.429de cazuri de contaminare, 574.897de pacienși fiind declarați vindecați. Bilanțul total al deceselor a ajuns la 15.979.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`