Valeriu Gheorghiță, demontează speculații cu privire la modificările pe care vaccinul le-ar aduce la nivelul ADN-ului uman: În niciun caz nu este vorba despre așa ceva (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, demontează speculații cu privire la modificările pe care vaccinul le-ar aduce la nivelul ADN-ului uman: În niciun caz nu este vorba despre așa ceva (VIDEO)

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România a discutat, în platoul B1 TV despre una dintre teoriile răspândite în mediul online cu privire la serul ce asigură imunizarea împotriva noului coronavirus.

Este vorba despre teoria potrivit căreia serul ar putea produce modificări degenerative, inclusiv la nivelul ADN-ului uman. Valeriu Gheorghiță a demonstat ipoteza conspiraționistă, explicând cum funcționează vaccinul anti-COVID și ce presupune ARN-ul mesager.

Am cunoștință de toate aceste dezinformări și aș vrea să demonstăm dacă mai este cazul acest aspect legat de modificarea ADN-ului uman. În niciun caz nu este vorba despre așa ceva. Aceste tipuri de vaccinuri, bazate pe ARN mesager, reprezintă ca o scrisoare pe care organismul o primește și prin care celula proprie a noastră învață să producă proteina de sprifața a virusului, acea proteină Spike, prin care virusul se lipește de celulele noastre.

Celula noastră, producând aceste proteine, organismul le recunoaște și dezvoltă anitcorpi, iar atunci când ne vom întâlni și în mod natural, vom avea acest timp de răspuns imun protector, care va împiedica intrarea virusului și multiplicarea lui. Atunci nu vom face boala”, a explicat Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

Celula nu este afectată pe termen lung

Întrebat dacă această proteină nu afectează pe termen lung celula umană, mediul a expicat faptul că ARN-ul mesager nu ajunge în interiorul nucleului și nu interferează cu ADN-ul uman.

„Informația plecă de la ADN, care stă în nucleul celulei, ulterior din ADN se transcrie ARN-ul și din ARN, la nivelul aparatului celular se produc proteinele. Inclusiv proteinele noastre urmează același mecanism. Din acest punct de vedere, acest ARN mesager nu ajunge în interiorul nucleului, nu interferă cu ADN-ul uman și tot mecanismul de sinteză al proteinei se desfășoară în afara nucleului, în citoplasma celulei, practic în interiorul celulei, folosind ribozomii, folosind aparatul propriu al celulei noastre. Timpul în care stă acest timp de ARN mesager în celule este de câteva ore până la 5 – 7 zile”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, în platoul B1.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria