Acesta a explicat că în fiecare centru de vaccinarea există o un spatiu dedicat asistării persoanelor care ar putea avea reacții adverse imediate.
„Trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse”
În ceea ce privește despăgubirea celor care ar putea avea de suferit de pe urma vaccinului, ministrul Sănătății a precizat că va reveni cu detalii.
„Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit. Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”, a mai transmis Vlad Voiculescu, potrivitnews.ro.
Campania de vaccinare anti-COVID a început duminică, 27 decembrie,la ora 9:00, în 10 spitale din România.Prima persoană vaccinată, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a fostMihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
Cele 10.000 de doze ale vaccinului BioNTtech/Pfizer au fost adusesâmbătă la Institutul Cantacuzino din Capitală.
România va beneficia în total10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin va ajunge în 28- 29 decembrie.