Tribunalul Bucureşti a anulat numirea lui Florin Călinescu la președinția Partidului Verde. Decizia nu este definitivă

Tribunalul Bucureşti a anulat numirea lui Florin Călinescu la președinția Partidului Verde. Decizia nu este definitivă

Florin Călinescu a pierdut președințiaPartidului Verde, în primă instanță.Tribunalul București a decis anularea Congresului Partidului Verde din20 iulie 2019, prin care actorula fost ales președintele, însă decizia instanței nu este definitivă.

Acțiunea a fost formulată de președintele ales la Congresul din februarie 2019, Luminița Simoiu, care a solicitat, invocând încălcarea statutului partidului, anularea Consiliului Național al Partidului Verde, organizat la București în dată de 15 iunie 2019, unde s-a decis suspendarea acesteia din funcția depreședinteși excluderea mai multor membri, printre care și a prim-vicepreședintelui Cristian Tetcu.

Simoiu a solicitat și anularea Congresului din 20 iulie 2019, unde actorul Florin Călinescu a fost ales președintele partidului.

„Admite în parte cererea formulată de reclamanta Simoiu Adi-Maria Claudia Luminiţa în contradictoriu cu intervenientul forţat Partidul Verde. Anulează hotărârea şedinţei comune a Consiliului Naţional şi a Biroului Permanent al Partidului Verde din dată de 15.06.2019. Anulează hotărârea Congresului Extraordinar al Partidului Verde din dată de 20.07.2019”,se precizează în soluţia dată de Tribunalul București, potrivit agerpres.ro.

Adi-Maria Luminiţa Simoiu a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, preşedintele Partidului Verde la Congresul din februarie 2019, iar preşedinte executiv a fost desemnat Constantin Damov şi secretar general – Silviu Dumitru.

Simoiu a convocat Consiliul Naţional al partidului pentru dată de 15 iunie 2019, la Sibiu, în urmă consultărilor cu membrii Consiliului Naţional. Tot pentru 15 iunie 2019, preşedintele executiv şi secretarul general au convocat Consiliul Naţional în București.

În timp ce Adi-Maria Luminiţa Simoiu s-a prezentat la Sibiu, împreună cu alţi membri ai Consiliului Naţional, la București s-a derulat un alt Consiliu paralel, unde s-a decis suspendarea acesteia din funcţie şi preluarea atribuţiilor sale de către preşedintele executiv și numirealui Florin Călinescu.

Simoiu a contestat în instanţă deciziile, invocând încălcarea prevederilor statutare, iar Tribunalul București i-a admis cererea după un proces de circa un an şi jumătate, pronunţându-se după cinci amânări, după alegerile parlamentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră