Ilfov are cea mai mare incidență din țară, 5,95. Județele Brașov, Cluj, Constanța, Timiș și Capitala sunt și ele peste pragul de 3 (FOTO)

Ilfov are cea mai mare incidență din țară, 5,95. Județele Brașov, Cluj, Constanța, Timiș și Capitala sunt și ele peste pragul de 3 (FOTO)
foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Patricio Murphy

Ilfov are mai mare incidență înregistrată la 14 zile, 5,95, potrivit datelor comunicate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, și este urmat din acest punct de vedere de Municipiul București (4,27) și județele Cluj (3,64), Constanța (3,63), Brașov (3,53) și Timiș (3,51).

La polul opus se află județele Harghita (0,44 – cea mai mică incidență din țară), Gorj (0,67), Prahova (0,87), Covasna (0,89), Olt (0,87), Vrancea (0,91), Sălaj (0,98), Neamț (1,05), Suceava (1,21), Iași (1,35), Mehedinți (1,38).

Ilfov, județul cu cea mai mare incidență din țară. Cum arată situația la nivel național

Primele doze din vaccinul anti-COVID-19 au ajuns în țară de vineri. Campania de vaccinare debutează duminică, 27 decembrie

Prima tranșă din serul produs de Pfizer și BioNTech a ajuns în România. Este vorba despre 10.000 de doze, care vineri au intrat în țară, iar sâmbătă dimineață au sosit la Institutul Național de Cercetare-DezvoltareMedico-Militară „Cantacuzino”.

„Avem o strategie de vaccinare, în care sunt prevăzute cele trei etape de vaccinare: prima e cea adresată personalului medical și din sistemul social. În etapa a doua e vaccinată populația la risc și persoanele care deservesc activități esențiale. În etapa a treia vorbim de vaccinarea populației generale.Din acest punct de vedere azi, în prima zi de Crăciun, se concretizează speranța noastră, aceea că vom avea în sfârșit o modalitate sigură, eficientă și rapidă de a pune capăt acestei pandemii, care ne-a schimbat viața poate unor apentru totdeauna.Trebuie să înțelegem că printr-un efort internațional, printr-o colaborare între toate statele lumii, o colaborare fără precedent, prin cercetare medicală avansată, azi suntem martorii unui progres științific, unui progres medical prin care un vaccin a dovedit că îndeplinește toate standardele de siguranță, de calitate și eficacitate. Din 27 decembrie, putem începe campania de vaccinare”,declara vineri Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Tot el, preciza sâmbătă că, „în momentul de față sunt foarte puține contraindicațiilegate de vaccinare”.

„Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticenţă este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili noi să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicaţia de vaccinare. Din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă, sunt foarte puţine contraindicaţii legate de vaccinare. Or, din acest punct de vedere cred că doar comunicarea şi informarea sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună, care să îi asigure protejarea sănătăţii lui, a familiei, a celor dragi şi a comunităţii în general”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)