Când ajunge în România următoarea tranșă de vaccin anti-COVID-19 și cât va dura imunizarea populației

Când ajunge în România următoarea tranșă de vaccin anti-COVID-19 și cât va dura imunizarea populației

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anticoronavirus la nivelul României, a declarat, vineri, că a doua tranșă de vaccin împotriva COVID-19 va ajunge în România pe 28 decembrie.

„Se estimează că pe 28 decembrie, este oestimarea, vom știi cu două zile înainte, dar calendarulde livrare se a derula săptămânal, practic în fiecaresăptămână vor ajunge circa 140-150.000 de doze în România”, a declaratcoordonatorul campaniei de vaccinare anticoronavirus.

În ceea ce privește fracția de cetățeni care trebuie să fie vaccinați pentru a obține rezultate îmbucurătoare, Raed Arafat a declarat că va fi nevoie de mai mult de jumătate din populație să fie imunizată.

”Noi avem nevoia de a vaccina între 60-70% din populație, dacă vrem săîntrerupem cercul vicios, dar acest lucru depinde bineînțeles și de participareapopulațieiși va dura câteva luni de zile.Începerea vaccinării nu înseamnă că problema s-a rezolvat, că ne relaxăm că scoatem masca și nu ne mai interesează. Este un pas, care dacă este urmat corect, poate duce la întreruperea cercului vicios.”a spus Raed Arafat.

Potrivit dr. Valeriu Gheorghiţă, „la un nivel de acoperire vaccinală şi o imunizare colectivă la circa 60% – 70%, practic, din punct de vedere epidemiologic, consecinţele negative se diminuează substanţial, circulaţia virusului scade foarte mult şi atunci putem într-adevăr să vorbim de o relaxare a restricţiilor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Când începe vaccinarea anti-COVID-19 în România

10.000 de doze vor fi distribuite cadrelor medicale din prima linie a luptei anti-COVID începând de astăzi. Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.

Arafat a declarat că asistăm ”la un moment istoric”, dar a avertizat că lucrurile ”nu s-au rezolvat” și că de vineri se va lucra ”pe două fronturi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`