Moment inedit în Republica Moldova: Maia Sandu, apariție spectaculoasă la festivitatea de învestire (VIDEO)

Moment inedit în Republica Moldova: Maia Sandu, apariție spectaculoasă la festivitatea de învestire (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Sputnik / Evgeny Odinokov

Maia Sandu a fost învestită președinte al Republicii Moldova joi, 24 decembrie 2020. Politicianul pro-european a avut o apariție atipică și totodată, spectaculoasă. Oficialul de la Chișinău a mers pe jos până la locație pentru depunerea jurământului, unde s-a întâlnit la semafor cu cetățenii.

Mai departe, Maia Sandu a pășit pe un lung covor roșu. În cadrul festivității, pro-democrata a susținut un discurs prin care a subliniat problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Totodată, a prezentat și oportunitățile, motivele pentru care cetățenii Basabiei trebuie să fie optimiști.

„Am planuri mari pentru țara noastră, dar nu le pot realiza de una singură. Eu am nevoie de ajutorul vostru, dragi moldoveni! Noi avem nevoie unii de alții, pentru a face ordine și pentru a construi o țară bună pentru toți. Știu că așteptările sunt mari, iar provocările sunt și mai mari. Trăim vremuri foarte grele.

Ne-a prins pandemia cu un stat slab, distrus de atacurile interminabile ale grupărilor corupte, un stat incapabil să-și îndeplinească datoriile de bază față de cetățeni. Un stat care nu le mai poate asigura oamenilor bolnavi acces la servicii medicale, care i-a lăsat pe medici singuri în fața crizei, care nu a făcut nimic ca să salveze economia și locurile de muncă. Și, de parcă asta nu ar fi suficient de grav, în plină criză sanitară și economică, suntem supuși, din nou, unui atac violent din partea corupților”, a declarat, printre altele, Maia Sandu.

Ce a declarat Maia Sandu despre unirea Republicii Moldova cu România

În 2020, Maia Sandu a avut o poziție mai așezată cu privire la scenariul unirii. În noiembrie de exemplu, candidatul pro-european a vorbit mai degrabă despre unirea între cetățenii Republicii Moldova. Mai precis, problemele interne au prioritate.

„Trebuie să ne unim și să lucrăm împreună pentru a ne salva țara de corupție și pentru a construi un stat normal în care oamenii să se simtă ca acasă”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru jurnalistul ucrainean Dumitru Gordon.

De asemenea, în octombrie, pro-europeanul a susținut că decizia unirii aparține cetățenilor.

„Asta o să decidă cetățenii. O să facă unirea, n-o să facă unirea, asta e decizia cetățeanului. Noi facem ceea ce ne angajăm să face. Eu mă angajez să contribui la curățarea instituțiilor statului în următorii 4 ani de zile, la curățarea clasei politice de politicieni corupți, la reformarea justiției și la resetarea economiei”; a declarat Sandu la N4.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`