Iancu Toader, avocatul Romprest, a acuzat-o pe Clotilde Armand că minte și dezinformează în ceea ce privește situația gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„Situația este din punctul meu de vedere un exercițiu de imagine pe care îl face doamna Clotilde pe seama cetățenilor Municipiului București. Eu sunt în continuare surprins de nonșalanța – de fapt, m-am obișnuit – și-a mințit propriul Consiliu. Minte cu aceeași dezinvoltură cetățenii Sectorului 1, București. Fiecare afirmație pe care a făcut-o doamna Clotilde este – și nu mă feresc de cuvinte – o minciună sfruntată. Putem demonstra tehnic, cu documente, oricând, faptul că fiecare din aceste afirmații sunt doar acte dezinformare. Mă întreb, sincer, campania s-a terminat, cui îi folosește această campanie, când de fapt este în detrimentul cetățenilor Sectorului 1. Realitatea este cu totul alta. Faptul că doamna Clotilde vrea să angajeze, să formuleze plângeri… cred că ar trebui să se gândească la faptul că ele deja au fost de către companie inițiate, sunt deja hotărâri judecătorești care au dat dreptate companiei, sunt titluri executorii. Compania nu acționează și nu face decât să aplice în mod legal contractul, să respecte hotărâri judecătorești și acum a venit, din proprie inițiativă, gândindu-se la cetățenii Sectorului 1, la sărbătorile Crăciunului, să facă acest gest de a ridica, cu niște costuri uriașe, în aproximativ câteva zile, cu costuri de aproape 100.000 de euro, 60 de mașini, sute de oameni, acele deșeuri ilegale”, a declarat Iancu Toader, marți seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician”.
Întrebat de Silviu Mănăstire de ce Romprest nu iese din contract dacă primarul Clotilde Armand nu vrea să mai lucreze cu această companie, avocatul Iancu Toader a explicat: „Doamna Clotilde dorește practic să încalce legea. Înseamnă că doamna Clotilde dorește să încalce un contract în ființă. Doamna Clotilde nesocotește hotărâri judecătorești. Vorbim despre o companie privată, cu 3.000 de oameni, întreținători de familie, 5.000 de oameni care probabil nu vor avea ce să pună pe masă acum de Crăciun pentru că doamna Clotilde a luat primăria pe persoană fizică. Vorbim despre o companie care a făcut investiții uriașe, o companie privată care a suportat din linii de credit, din fonduri proprii aceste activități care cu rea-credință nu sunt achitate. Cum să ieși dintr-un contract legal, cum să ieși dintr-un contract care are la bază tocmai hotărâri ale Consiliului Local, când e vorba despre facturi acceptate, prestații, despre o investiție?”.