Cine este Anca Dragu, noua președintă a Senatului, din partea USR-PLUS

Cine este Anca Dragu, noua președintă a Senatului, din partea USR-PLUS
Sursa Foto: Facebook/ Anca Paliu Dragu

Anca Dragua fost aleasă, luni, în funcţia de preşedinte al Senatului.Candidată din parteaUSR-PLUS, eaeste prima femeie care va ocupa această funcție.

După ce a fost aleasă, ea a declarat că Senatul trebuie să revină la rolul său legitim, adică un for al dezbaterilor şi nu un instrument al intereselor înguste de grup și a dat asigurări că va fi un preşedinte echidistant şi corect.

Cine este Anca Dragu,noua șefăa Senatului României

Anca Paliu Dragu are 48 de ani, este de profesieeconomistă și a ocupta funcția de Ministru al Finanțelor în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, fiind adoua femeie dinRomâniacare deține această funcție, dupăIoana Petrescu. Eal-a înlocuit peEugen Teodorovici, iar la începutul lunii ianuarie 2017 i-a predat portofoliul luiViorel Ștefan.

Potrivit CV-ului publicat pe pagina ro.plus, de-a lungul celor 24 de ani de activitate profesională a dobânditdexperiență atât la nivel național, cât și internațional în mediul public și privat.

Ea deține o diplomă de licență și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București, un master în Politici Publice și Aderare la UE, absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.

A fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene.

Dragu a fosteconomist al Băncii Naționale a României între anii 1996 și 2001 și în cadrul Fondului Monetar Internațional între 2001 și 2013. Între 2013 și 2015, a fostanalist economic în cadrul Comisiei Europene, post la care a venii la șefia ministerului Finanțelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`