Joe Biden, președintele-ales al SUA, a fost vaccinat împotriva COVID-19 (VIDEO)

Joe Biden, președintele-ales al SUA, a fost vaccinat împotriva COVID-19 (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Adam Schultz

Joe Biden, președintele-ales al SUA, a fost vaccinat împotriva COVID-19. Injecția i-a fost administrată la Spitalul ChristianaCare din Newark, Delaware, de către Tabe Masa, care este asistentă medicală și șefa serviciilor de sănătate ale angajaților din spital, au precizat oficialii echipei de tranziție, potrivit CNN.

Joe Biden, președintele-ales al SUA, a fost vaccinat împotriva COVID-19. Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă, a fost vaccinată și ea

Vaccinarea lui Joe Biden a venit la o săptămână de momentul în care primele doze ale vaccinului erau administrate angajaților din sectorul sanitar și la doar câteva zile de vestea că Administrația americană pentru alimente și medicamente a acordat o autorizare pentru utilizare de urgență în cazul unui al doilea ser anti-COVID-19.

La rândul ei, tot luni, Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a SUA, a fost vaccinată și ea împotriva COVID-19, conform precizărilor făcute deoficialii din echipa de tranziție a lui Joe Biden.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech presupune administrarea a două doze la o distanță de câteva săptămâni, astfel încât să atingă o eficiență de 95%. Echipa de tranziție nu a oferit detalii cu privire la data la care viitorul cuplu prezidențial va primi și o a doua injecție.

Jen Psaki, purtător de cuvânt al echipei de tranziție, a anunțat că vicepreședinta-aleasă Kamala Harris și soțul ei, Doug Emhoff, vor fi vaccinați săptămâna viitoare.

Dr. Anthony Fauci, principalul specialist american în boli infecțioase, sublinia săptămâna trecută că ar recomanda ferm ca atât Joe Biden, cât și Kamala Harris să fie vaccinați împotriva COVID-19 cât mai repede. Totodată, el recomanda ca atât președintele în exercițiu Donald Trump, cât și vicepreședintele în funcție Mike Pence să facă același lucru – de altfel, Mike Pence a și făcut-o între timp.

Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech a fost aprobat, luni, și în UE

Comisia Europeană a aprobat utilizarea serului dezvoltat de Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 în întreaga Uniune Europeană. Executivul comunitar a luat această decizie la puțin timp după decizia Agenției Europene a Medicamentului de a da undă verde vaccinului.

La nivel european, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va debuta în 27 decembrie.

„Campania de vaccinare va debuta pe 27, nu numai în România, la nivel european. Toate statele membre debutează pe 27 și vor continua pentru aceste trei zile – 27, 28, 29 – așa-numitele zilele europene ale vaccinării. Sunt tranșe simbolice alocate tuturor statelor membre și practic reprezintă un moment cu o importantă încărcătură simbolică de trecere de la o situație pandemică fără o soluție, fără o rezolvare, într-un alt capitol, acela al rezolvării acestei crize de sănătate publice prin apariția acestui vaccin. (…) Lucrurile sunt în plină dinamică. Să știți, abia astăzi, s-a emis recomandarea din partea Agenției Europene a Medicamentului, recomandarea științifică, astfel că vaccinul produs de BioNTech – Pfizer întrunește toate criteriile de siguranță. Acesta va fi primul care va ajunge în România, în România unde vaccinarea este sigură, vaccinarea este voluntară”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, luni seară, în direct pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`