Italia: Un tată a fost condamnat pentru că a angajat un bătăuș să-i rupă degetele fiului homosexual, de profesie chirurg

Italia: Un tată a fost condamnat pentru că a angajat un bătăuș să-i rupă degetele fiului homosexual, de profesie chirurg
Foto: Pixabay

Un bărbat în vârstă de 75 de ani din Italia a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce a plătit un bătăuș să-i rupă degetele fiului său, de profesie chirurg, pentru că este homosexual. Individul a mai fost acuzat și că și-ar fi atacat soția, de care s-a despărțit după 40 de ani de căsnicie, informează newsweek.com.

Italian condamnat pentru că a angajat un bătăuș să-i rupă degetele fiului său gay

În luna aprilie a acestui an, pensionarul, care locuiește în suburbiile sudice ale orașului Torino, a plătit un bătăuși cu 2.500 de euro, ca să-l atace pe fiul său, de profesie chirurg, care este homosexual, și pe partenerul acestuia. Bătăușul trebuia să-i rupă degetele chirurgului și să le vandalizeze mașina celor doi.

Totul a ieșit la iveală când chiar atacatorul i-a vorbit victimei.

În trecut, bătrânul și-ar fi atacat soția, de care s-a despărțit după 40 de ani.

Conflictul dintre fiu și tată a început acum patru ani, de la o casă la mare din Franța, și a escaladat în timpul unui scandal dintre pensionar și fosta soție, când băiatul a intervenit de partea mamei. Bătrânul l-ar fi amenințat atunci pe fiul său că-i va rupe picioarele.

Pensionarul a și încercat să pozeze în victimă, depunând o plângere împotriva fiului. El a mințit că acesta i-a scos niște dință fără permisiunea sa.

Procurorul de caz a susținut că fiul și mama trăiesc cu frică din cauza bărbatului și au fost nevoiți să-și schimbe obiceiurile pentru a-l evita. Chirurgul umbla mereu însoțit de prieteni, de teamă să nu fie atacat.

Arcigay Torino, un ONG care susține drepturile comunității LGBT, a transmis că sentința primită de bărbat acum i-a oferit siguranță victimei, care a fost amenințată doar „pentru că iubea un alt bărbat”.

Luna trecută, Camera inferioară a parlamentului italian a votat o lege care pedepsește mai aspru violențele împotriva femeilor și homosexualilor. Actul normativ urmează să ajungă la vot și în camera superioară a legislativului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`