Vicepreşedintele american Mike Pence a fost vaccinat anti-Covid în direct la televiziune (VIDEO)

Vicepreşedintele american Mike Pence a fost vaccinat anti-Covid în direct la televiziune (VIDEO)
Foto: Captura Youtube

Vicepreşedintele american Mike Pence a fost vaccinat anti-Covid-19, vineri, cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

Momentul a fost datîn direct la posturile de televiziune, pentru a crește încrederea populației în vaccinul anti-Covid,relatează Agerpres, care citează AFP și DPA.

Pence a spus că este„fericit” că a primit „acest vaccin sigur şi eficient”.

„Nu am simţit nimic”, mai spune el.„Ne-am adunat aici în această dimineaţă în scopul de a întări încrederea” în acest vaccin, a spus Mike Pence.

„Americanii pot să fie încrezători. Avem unul, poate chiar două în câteva ore, vaccinuri sigure”, a mai spus vicepreşedintele SUA, făcând referire la aprobarea vaccinului Moderna.

Vicepreşedintele american s-a ocupat în ultimele luni să coordoneze de la Casa Albă lupta împotriva pandemiei, fiind vaccinat după ceîn Europa mai mulţi lideri au intratîn carantină înainte de sărbători.

Preşedintele ales Joe Bidenva fi vaccinat săptămâna viitoare, tot în direct la televiziune.

Medicul Anthony Fauci, principalul specialist american în boli infecţioase, le-a cerut în această săptămână lui Mike Pence, preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, preşedintelui ales Joe Biden şi vicepreşedintelui ales Kamala Harris să se vaccineze cât mai repede, din motive de securitate.

Donald Trump se va vaccina atunci când medicii săi vor decide că e necesar, potrivit Casei Albe.SUA au începutluni, 14 decembrie, campaniade vaccinare anti-Covid.

Lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă din instituțiile de îngrijire pe termen lung sunt primii care vor fi vaccinați.

Joe Bidenprimește vaccinul împotriva COVID-19 săptămâna viitoare

„Nu vreau să tai rândul, dar vreau să mă asigur că demonstrăm poporului american că este sigur de luat”, spuneaJoe Biden, la un eveniment ce a avut loc miercuri. Vârsta de 78 de ani îl facepe președintele-ales al SUA să fie printre persoanele din categoria de risc.

Joe Bidena promis că va face din lupta împotriva virusului principala sa prioritate atuncicând va prelua oficial funcția, în 20 ianuarie.

La rândul său, Donald Trump se va vaccina imediat ce echipa sa medicală va decide că este cel mai bine, a declarat marți Kayleigh McEnany, secretarul de presă de la Casa Albă.

Președintele în exercițiu al SUA a avut COVID-19 în această toamnă, în timpul campaniei electorale, și chiar a ajuns la spital, însă s-a recuperat rapid și a fost externat după doar câteva zile.

Dozele inițiale de vaccin, care au devenit disponibile în Statele Unite în această săptămână, au fost puse de-o parte pentru doctori, asistente și personalul medical din prima linie, dar și pentru rezidenții, și angajații azilurilor, precum și pentru o serie de oficiali guvernamentali americani.

Oficialii SUA își propun să obțină 2,9 milioane de doze de vaccin, din serul dezvoltat de Pfizer Inc și BioNTech SE, până la sfârșitul săptămânii.

În Alaska, un angajat din sectorul medical a avuto reacție alergică severădupă ce a primit vaccinul împotriva COVID-19, în ceea ce se crede a fi singura reacție adversă de până acum în Statele Unite.

O pondere semnificativă a publicului american a arătat dispreț față de recomandările de bază în ceea ce privește sănătatea publică, precum portul măștii de protecție, și doar 61% dintre respondenții unui sondaj recent Reuters / Ipsos s-au arătat dispuși să fie vaccinați.

Oamenii de știință sunt de părere că o „imunitate de turmă” împotriva virusului poate fi atinsă doar atunci când circa 70% din populație a fost expusă la el, fie prin infectarea naturală, fie prin intermediul vaccinului.

În jur de 16,7 milioane de americani s-au infectat cu SARS-CoV-2 până acum, adică aproximativ 5% din populație.

Soția vicepreședintelui în exercițiuMike Pence, Karen, va fi și ea vaccinată împotriva COVID-19 tot vineri, a mai menționat Casa Albă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`