Condamnările primite de Beny Steinmetz și Tal Silberstein, în presa israeliană. Ce au scris jurnaliștii din Israel după ce dosarul „Ferma Băneasa” a ajuns la final

Condamnările primite de Beny Steinmetz și Tal Silberstein, în presa israeliană. Ce au scris jurnaliștii din Israel după ce dosarul „Ferma Băneasa” a ajuns la final
foto: Pixabay

Dosarul „Ferma Băneasa” a ajuns la final, iar printre cei condamnați la închisoare se numără și Beny Steinmetz, și Tal Silberstein, ambii primind pedepse de câte cinci ani de detenție, iar sentința a ajuns și în reflectoarele presei israeliene.

Ce a scris presa israeliană după condamnările primite de Benny Steinmetz și Tal Silberstein în dosarul „Ferma Băneasa”

Times of Israel notează că o instanță română i-a condamnat, joi, în lipsă, pe magnatul de diamante franco-israelian Beny Steinmetz și pe consilierul politic Tal Silberstein la cinci ani de închisoare, într-un caz de crimă organizată.

Cei doi israelieni, continuă publicația, au fost găsiți vinovați de „crearea unui grup de crimă organizată” într-un caz legat de proprietate care datează din perioada 2006-2008 și a costat statul român 145 de milioane de dolari.

Omul de afaceri român Remus Truică a primit o condamnare și mai grea, șapte ani de închisoare, în timp ce un fost membru al familiei regale, Prințul Paul, a primit trei ani și patru luni, mai scrie Times of Israel.

Potrivit procurorilor – mai scrie Times of Israel – cei doi israelieni și asociatul lor român au mituit oficiali publici pentru a recupera o proprietate „pretinsă fraudulos” de Prințul Paul.

Publicația oferă ulterior o serie de informații de context: „Fosta famile regală a fost forțată în exil în 1947 și proprietățile sale au fost confiscate. Paul a trăit în București din anii 1990, dar nu a fost recunoscut niciodată drept prinț al coroanei de ultimul rege Mihai, care a murit în 2017. Asta a însemnat că Paul nu era moștenitorul de drept chiar dacă proprietățile au fost returnate fostei familii regale. Steinmetz și Silberstein au fost inițial achitați de către o instanță inferioară anul trecut. Ei au fost arestați în Israel în 2017 ca parte dintr-o investigație internațională de spălare de bani. Steinmetz urmează să fie judecat, de asemenea, luna viitoare la Geneva pentru o presupusă corupție legată de acorduri miniere în Guinea”.

Nici Ynet News nu a neglijat subiectul și a rezumat subiectul într-o știre titrată „miliardarul Beny Steinmetz condamnat la cinci ani de închisoare în România”, notând că acest om de afaceri și strategul senior Tal Zilberstein au fost condamnați de Curtea Supremă română într-un caz în care fuseseră achitați de o instanță inferioară. Publicația notează că ambii au primit pedepse de câte cinci ani de închisoare.

Amintim că, după sentință, Paul al României a fost de negăsit și a fost dat în urmărire de Poliția Română, la fel cum s-a întâmplat și cu o altă persoană condamnată din dosar, Nela Ignatenko (Păvăloiu).

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`