Orașul Constanța, în carantină de sărbători. Prefectul Silviu Coșa: Trebuie să ținem cont de pandemie, ca să apucăm să ne putem bucura cât mai sănătoși de următoarele sărbători (VIDEO)

Orașul Constanța, în carantină de sărbători. Prefectul Silviu Coșa: Trebuie să ținem cont de pandemie, ca să apucăm să ne putem bucura cât mai sănătoși de următoarele sărbători (VIDEO)
Sursa foto: Pixabay

Municipiul Constanța va fi în carantină de sărbători, în condițiile în care autoritățile au decis să prelungească măsura cu încă două săptămâni. „Nu ne putem raporta la această perioadă a sărbătorilor ca la o perioadă de normalitate, este o situație anormală determinată de pandemie, trebuie să ținem cont de ea, astfel încât să apucăm să ne bucurăm cât mai sănătoși de următoarele sărbători”, a subliniat prefectul Silviu Coșa, vineri, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Orașul Constanța va fi în carantină de sărbători. Ce spune prefectul Silviu Coșa

Întrebat ce anume a stat în spatele deciziei, oficialul a explicat: „A sosit în această noapte ordinul șefului DSU, care statueză prelungirea stării de carantină instituite la nivelul municipiului Constanța cu încă 14 zile. Ce a stat la baza acestei decizii, necesitatea de a proteja populația Constanței, pentru că, chiar dacă în momentul de față ne aflăm pe un trend descrescător în ceea ce privește rata de incidență – în momentul de față vorbim de o rată de incidență de 8,6, este pe ziua de astăzi, trendul este de mai bine de o săptămână – totuși nivelul rămâne unul ridicat, de natură să mențină aprinse toate beculețele de alarmă și să țină toate instituțiile statului în priză. De altfel, printr-o hotărâre a CJSU pe care o vom propune astăzi în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, care va începe la ora 13 în sistem online, vom propune constituirea unor echipe mixte alcătuite din organele statului cu atribuții în acest domeniu, echipe care vor continua acțiunile de verificare”.

„Probabil constănțenii au văzut, filtrele sunt permanente la intrările-ieșirile din oraș și vom avea o prezență zilnică pe zonele de risc, respectiv centre comerciale, piețe, stații de autobuz, precum și filtre în interiorul localității. Avem echipe mixte inclusiv în civil, care vor verifica respectarea condițiilor de carantinare, existența declarației pe propria răspundere și bineînțeles seriozitatea mobilului care îndeamnă pe cetățeni să iasă din case”, a mai spus Silviu Coșa.

Întrebat ce nu vor avea voie oamenii să facă de sărbători odată cu prelungirea carantinei, prefectul Silviu Coșa a răspuns: „Restricțiile indiferent că sunt sărbători sau nu sunt sărbători – și aici aș dori să fac o paranteză, nu ne putem raporta la această perioadă a sărbătorilor ca la o perioadă de normalitate, este o situație anormală determinată de pandemie, trebuie să ținem cont de ea, astfel încât să apucăm să ne bucurăm cât mai sănătoși de următoarele sărbători. Restricțiile sunt aceleași care au existat pe tot parcursul stării de carantină. E vorba de restricții în ceea ce privește intrarea-ieșirea din localitate, este vorba de restricții în ceea ce privește circulația în interiorul localității, excepțiile sunt cunoscute aici – interes profesional, bunuri de bază, ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, pentru a menționa doar câteva. Este vorba și de restricțiile de deplasare pe timp de noapte. Sunt aceleași restricții. Numărul controalelor, după cum am spus, urmează principiul gradualității. Ele vor fi înăsprite și intensificate atât numeric, cât și ca întindere pe parcursul zilei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`