Președintele ales al SUA se va vaccina public. Joe Biden este în categoria de risc și va primi curând serul anti-COVID

Președintele ales al SUA se va vaccina public. Joe Biden este în categoria de risc și va primi curând serul anti-COVID
Sursa Foto: www.politico.com

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden se va vaccina public împotriva COVID-19, pentru a oferi un exemplu tuturor cetățenilor americani. Președintele ales va fi urmat de Mike Pence, vicepreședinte al SUA, care a decis la rândul său se vaccinaeze public.

Medicul Fauccy ar fi fost cel care i-a recomandat președintelui ales să se imunizeze cât mai repede cu putință. „Mi-a recomandat să mă imunizez cât mai repede. Voi face asta în mod public”, a declarat Biden, potrivit Digi24.

Pence va primi vaccinul zilele viitoare

Vicepreședintele SUA, Mike Pence a anunțat că este nerăbdător și urmează să primească vaccinul în câteva zile.

„Sunt nerăbdător. Voi primi vaacinul zilele următoare”, a precizat el, potrivit sursei citate anterior.

FDA a autorizat vaccinul COVID-19

FDA a acordat autorizația de utilizare de urgență a vaccinului vineri, iar ACIP al CDC a votat sâmbătă să îl recomande persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste. Comitetul consultativ pentru vaccinul CDC a recomandat ca lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții unităților de îngrijire pe termen lung să fie primii la rând să primească împușcătura. SUA intenționează să distribuie 40 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului, urmate de 50 până la 80 de milioane de doze în ianuarie și în februarie, potrivit Slaoui.

„Una peste alta, sperăm că am imunizat 100 de milioane de oameni” până la sfârșitul primului trimestru al anului 2021, a spus Slaoui în Fox News Sunday.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`