Klaus Iohannis: Aici stăm, în mijlocul lui decembrie, și parcă ar fi noiembrie. Unde e zăpada? (VIDEO)

Klaus Iohannis: Aici stăm, în mijlocul lui decembrie, și parcă ar fi noiembrie. Unde e zăpada? (VIDEO)
Captură Video - PNL / Facebook

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, miercuri, la evenimentul care a pus punct campaniei de împădurire „O pădure cât o țară”. Șeful statului a vorbit despre schimbările climatice și cum ne afectează ele. S-a referit la seceta din primăvară și de inundațiile din ultimii ani, precum și la temperaturile neobișnuit de ridicate pentru această perioadă.

În cadrul campaniei „O pădure cât o țară” au fost plantați 50 de milioane de puieți. Pentru a îndemna cât mai mulți români să contribuie la reîmpădurire, Klaus Iohannis a venit cu puterea exemplului: a plantat chiar el un copăcel, pe care l-a numit „România de mâine”.

Ce sunt schimbările climatice? Explicațiile președintelui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a ținut să explice ce anume sunt schimbările climatice:

„Ca să nu rămânem doar așa, într-o zonă foarte teoretică… Ce înseamnă schimbările climatice? Că multă lumea nu prea înțelege ce treabă avem noi cu ele.

Vă amintiți de seceta din primăvară, care a distrus mii și mii de hectare de culturi? E urmare a încălzirii globale. Sau de multiplele inundații pe care le-am avut în ultimii ani? Și acestea sunt urmări ale încălzirii globale.

Și aici stăm, în mijlocul lui decembrie și parcă ar fi noiembrie. Unde e zăpada? Probabil, vă dați seama, este tot un indiciu că încălzirea globală nu este o poveste de gazetă, ci este un efect absolut nedorit al dezvoltării industriale”.

Klaus Iohannis: Aici stăm, în mijlocul lui decembrie, și parcă ar fi noiembrie. Unde e zăpada?

Klaus Iohannis: În afară de a planta păduri și de a economisi energie, trebuie să facem multe alte lucruri pentru a preveni schimbările climatice

Șeful statului s-a referit, și de această dată, la necesitatea de a fi reduse emisiile de gaze cu efect de seră: „Cea mai eficientă, cea mai bună – și de ce să nu spunem – cea mai plăcută măsură este extinderea suprafeței plantate cu pădure. Este o măsură activă, bună, folositoare și cred că vă dați seama că este o măsură cu multiple beneficii pentru România. Sigur, în afară de a planta păduri și de a economisi energie, trebuie să facem multe alte lucruri pentru a preveni schimbările climatice”.

Iohannis a punctat că și Uniunea Europeană vine în sprijinul nostru cu fonduri sbstanțiale pentru a lua măsuri de protejare a mediului.

Șeful statului a mai spus că el personal va insista ca viitorul Guvern să-și facă o prioritate din protejarea mediului și din combaterea schimbărilor climatice.

Joi, înaintea Consiliului European, Klaus Iohannis a precizat că România își asumă o țintă europeană de atingere a neutralității din punct de vedere al carbonului până în 2050 și că va susține o țintă ambițioasă de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`