Cine este avocata Diana Șoșoacă. Senatoarea AUR a ajuns celebră pe internet prin aparițiile controversate (VIDEO)

Cine este avocata Diana Șoșoacă. Senatoarea AUR a ajuns celebră pe internet prin aparițiile controversate (VIDEO)

Odată cu rezultatele partidului naționalist AUR, ce a depășit pragul electoral de 5%, noi figuri politice în Parlament. Avocata Diana Șoșoacă, senator AUR de Iași, este una dintre ele.

Cine este avocata Diana Șoșoacă.Senatoarea AUR, celebră pentru aparițiile controversate

Aceasta a reușit „performanța” de a deveni, în foarte scurt timp, o vedetă a Internetului, după ce aparițiile sale în clipuri video au strânit controverse.

Șoșoacă a militat des împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, apărând și în postura de avocat cu care IPS Teodosie a venit în fața judecătorilor înrecentul scandal al pelerinajului de Sfântul Andrei.

Într-un discurs ținut în octombrie la Iași, după decizia impunerii derestricții cu prilejul pelerinajului de la Sfânta Parascheva, Diana Iovanovici-Șoșoacă afirma:

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Paraschiva? I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”.

La două luni distanță, avocata s-a remarcat și la Constanța, cu prilejul unui alt scandal, declanșat de restricțiile impuse la sărbătoarea religioasă și la pelerinajul oficiat la peştera Sf. Apostol Andrei, ocazie cu care IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului,a dat în judecată autoritățile din Constanțapentru a ridica restricțiile. Avocatul Diana Ivanovici-Șoșoacă a fost cea care l-a reprezentat în instanță pe înaltul ierarh bisericesc.

Demersurile legale n-au avut succes, Tribunalul Constanța luând decizia ca la pelerinaj să participe doar localnicii. Cu toate acestea, pelerinii și credincioșii sosiți din alte localități au ignorat decizia instanței.

„Și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”, afirma Șoșoacă cu acest prilej.

Într-un alt clip video, Diana Șoșoacă face un apel către români, într-o înregistrare de peste o oră și 20 de minute.

„Români! Este momentul recuperării României! Este momentul eliberării de sub dominația bolșevico-stalinistă a lui Iohannis, Orban și a lui Arafat. Români! Este momentul nostru!”, a declarat, printre altele, senatorul AUR.

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă refuză să facă testul COVID. I-a cerut lui Iohannis să poarte combinezon

Avocata a refuzat să-și facă testul rapid de COVID înaintea întâlnirii cu şeful statului la consultările de la Cotroceni. De asemenea, a refuzat să poarte masca de protectie, susţinând că are scutire medical, cderându-I totodată preşedintelui Klaus Iohannis să poarte combinezon special şi să organizeze consultările în cadrul medical adecvat.

„Să organizeze aceste consultări într-un cadru medical specializat. Să-şi ia un costum special. Eu nu-mi fac acest test Covid-19. Nu mă poate nimeni obliga să-l fac. Este poziţia mea. N-am ştiut de acest test. Eu resping categoric să se efectueze un test pe mine şi invoc Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 şi Convenţia de la Oviedo. Nu consimt la asemenea test.

Domnul preşedinte Iohannis să facă consultările online dacă se teme. Singurul virus pe care îl putem transmite e virusul patriotic”, a declarat Şoşoacă la România TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`