Percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor. Prejudiciul se ridică la 2,7 milioane de lei / Anchetatorii fac verificări și la o direcție din Primăria Capitalei (VIDEO)

Percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor. Prejudiciul se ridică la 2,7 milioane de lei / Anchetatorii fac verificări și la o direcție din Primăria Capitalei (VIDEO)
foto: Pixabay

UPDATE // Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, acuzaţiile aduse vizează încălcarea Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

”Astăzi, 16.12.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”, anunţă Poliţia Capitalei.

Percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor. Polițiștii fac verificări și la Direcția Generală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei privind modul în care s-au dat autorizațiile pentru ridicarea mai multor imobile în zonele centrale din București. Prejudiciul adus statului este de 2,7 milioane de lei, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor. Se fac verificări și la o direcție a Primăriei Capitalei

Cei care se ocupau de aceste construcții sunt acuzați de evaziune fiscale. Mai exact, ei nu ar fi plătit taxele și impozitele la stat. Ba mai mult, ar fi declarat și cheltuieli fictive. Prin urmare, polițiștii fac 11 percheziții, atât în București, cât și în Ilfov, într-un dosar care vizează construcții fără autorizație în două cartiere.

De asemenea, potrivit unor surse, perchezițiile vizează și Direcția Generală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului București. Anchetatorii încearcă să afle cum au fost date aceste acte pentru construirea imobilelor respective.

Totodată, vor avea loc și audieri la sediul de Investigații Criminale din Sectorul 1.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`