Dan Barna: Le propun lui Ludovic Orban și Kelemen Hunor să fim vicepremieri în viitorul guvern / Îl propunem pe Cătălin Drulă la șefia Camerei Deputaților (VIDEO)

Dan Barna: Le propun lui Ludovic Orban și Kelemen Hunor să fim vicepremieri în viitorul guvern / Îl propunem pe Cătălin Drulă la șefia Camerei Deputaților (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Barna propune ca el și președințiide la PNL și UDMR, Ludovic Orban și Kelemen Hunor, să facă parte din viitorul guvern în calitate devicepremieri. Totodată, Cătălin Drulă a fost anunțat drept propunere a USR-PLUS pentru șefia Camerei Deputaților.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dan Barna:Le propun lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri

„Ultimele zile ne-au arătat cât de ușor se poate aluneca în logica vechilor coaliții de conjunctură, în care germenii instabilității sunt stabiliți de la bun început. Or, lucrul acesta este de neacceptat pentru că pe de o parte erodăm semnificativ încrederea pe care oamenii și-au pus-o în noi la aceste alegeri, și în egală măsură este o preocupare și o miză importantă pentru USR-PLUS să venim la ceea ce înseamnă negocierea programului de guvernare, care în acest moment trenează. Or, dacă este o miză importantă în aceste zile pentru România, această miză este programul de guvernare. Aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situația unui blocaj legat de alocarea funcțiilor de partide sau, și mai fals, că este o chestiune legată de ambiții personale ale liderilor celor două partide din conducerea coaliției, respectiv a mea și a domnului Ludovic Orban. Nu este despre poziții și este exact despre o alocare echilibrată și șansa ca această coaliție să devină una care să funcționeze și să meargă mai departe. Secvența în care noi ne propunem să facem un guvern de oportunitate este de neacceptat pentru USR-PLUS. Am propus, după cum știți, mai multe soluții în zilele trecute, acestea au fost refuzate fie de Ludovic Orban, fie de cei din Partidul Național Liberal. Încercăm o nouă soluție. Încercăm o nouă deschidere și propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților. USR-PLUS consideră în continuare că echilibrul acestei coaliții trebuie să existe. Pe cale de consecință, îl propunem și va fi susținut de USR-PLUS liderul de grup al parlamentarilor USR, Cătălin Drulă. (…) Le propun lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României”, a declarat Dan Barna.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avutconsultări cu formațiunile din viitorul Parlament, luni, la Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

„Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”, a spus șeful statului, care s-a arătat de părere că „este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`