Marcel Ciolacu: Vocile naţionaliste din PSD nu mai erau credibile. S-au folosit de acest naţionalism pentru a-şi rezolva problemele personale penale

Marcel Ciolacu: Vocile naţionaliste din PSD nu mai erau credibile. S-au folosit de acest naţionalism pentru a-şi rezolva problemele personale penale
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că își asumă decizia politică de renunțare la ”vocile naționaliste”din rândul social-democraților care, spune el, nu mai erau credibile și se foloseau de acest mesaj pentru ”a-și rezolva problemele personale penale”.

Marcel Ciolacu, despre ruptura de vocile naționaliste din interiorul PSD

În contextul intrării în Parlament a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), formațiune cu un discurs naționalist, Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seară, de ce PSD a renunțat la mesajele naționaliste.

„Vocile naţionaliste din interiorul Partidului Social Democrat nu mai erau nişte voci credibile, erau nişte voci care amestecaseră mesajul cu justiţia şi cu naţionalismul. (…) Trebuia o ruptură a partidului evidentă de anumite voci care au confundat partidul cu interesele lor personale şi s-au folosit de acest naţionalism, dus un pic spre extremă, pentru a-şi rezolva problemele personale penale”, a declarat liderul social-democrat la România TV, potrivit News.ro. Președintele PSD a menționat însă că nu se referă la fostul șef PSD, Liviu Dragnea, când spune acest lucru.

Ciolacu a spus că a fost vorba despre o decizie politică pe care și-o asumă, adăugând că în continuare, în PSD există „un filon puternic în acest sens” care va începe să se manifeste însă se va înscrie într-o tendință europeană.

„Este o decizie politică pe care mi-o asum. Vocile naţionaliste din interiorul Partidului Social Democrat nu mai erau nişte voci credibile, erau nişte voci care amestecaseră mesajul cu justiţia şi cu naţionalismul. Ideile de suveranitate au rămas în partid şi vor fi exprimate de către alte persoane în viitor. Aţi văzut şi în programul de guvernare al partidului ne referim clar la un naţionalism economic. Lumea confundă extrem cu naţionalismul şi există în continuare în interiorul partidului un filon puternic în acest sens şi o să-l vedeţi că o să se şi manifeste, dar cu un trend european”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține că este normal să existe o comunicare între PSD și AUR

În ceea ce privește recentele discuții ale liderilor social-democrați cu reprezentanții AUR, Ciolacu a susținut că este normal să existe o comunicare între formațiunile politice, dar nu este vorba despre vreun proiect politic comun sau o alianță între PSD și AUR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`