Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educației: ”Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, cursurile față în față”

Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educației: ''Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, cursurile față în față''
Foto: Pixabay

Subsecretarul de statîn Ministerul Educației,Jean Badeaa spus, la Antena 3, că elevii s-ar putea întoarce la școală din 11 ianuarie, în funcție de situațiaepidemiologică la nivel național.

Astăzi,Google Classroom nu a fost accesibil, iar problemele au fost sesizate de foarte mulți utilizatori.

„Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, întradevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și întradevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimatat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute. Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite.

Elevii ar putea să meargă la școală de la data de 11 ianuarie

Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlnic cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc însistemul de sănătateși să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim’”, a spus Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, la Antena 3.

”Situația logistică s-a îmbunătățit în ultima perioadă”

”Ministerul Educației și Cercetării, în speță ministrul, emite ordinul de ministru în baza hotărârii CNSU. Dumnealor sunt cei care au făcut această analiză și au propus această măsură. În consecință, ministrul a emis ordinul prin care activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și post liceal preșcolarilor și elevilor se suspendă pentru perioada 9.12, practic momentul în care expiră ordinul anterior, până în data de 23 decembrie, adică atunci când avem prima zi de vacanță.”

”Prima dintre recomandări este cea de a respecta, în primul rând, măsurile de siguranță, pentru că este foarte important să contribuim la scăderea acestui coeficient de care depinde revenirea la școală. Să continue învățarea online, pentru că deja ne aflăm într-o logică a școlii online, în sensul că am reușit să depășim acele obstacole de început. Atât cadrele didactice, cât și elevii s-au adaptat deja acestui mod nou de lucru pentru noi.

Situația logistică s-a îmbunătățit în ultima perioadă. Deja s-a livrat un număr foarte mare de dispozitive electronice, atât prin achiziția a 250.000 de tablete, cât și prin multe alte initiative locale. Deci cumva s-a ameliorat situația pe care o cunoșteam la începutul pandemiei. Am lucrat, de asemenea, cu operatorii de telefonie mobilă, de internet, pentru extinderea accesului la internet și optimizarea semnalelor, astfel încât conexiunile să permită un acces educational optim. În această perioadă, pentru că ne aflăm pe final de semestru, recomandăm cadrelor didactice ca în baza testelor să ofere elevilor feedback de învățare, să le pună la dispoziție resurse de învățare adecvate, astfel încât orice decalaj, orice lipsuri ar putea apărea, în această perioadă să fie recuperate.”, a spus acesta într-un interviu pentru Libertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`