Donald Trump: „Am câștigat alegerile cu o majoritate covârșitoare”

Donald Trump: „Am câștigat alegerile cu o majoritate covârșitoare”
Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) în exercițiu, Donald Trump, susține în continuare că a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, cu două zile înainte de reuniunea electorilor care urmează să desemnze viitorul președinte.

„Am câștigat alegerile cu o majoritate covârșitoare, dar vorbesc doar de voturile legale, nu de alegătorii falși și de fraudele care au plutit miraculos pretutindeni! Ce rușine!”, a transmis acesta pe Twitter, în ciuda faptului că numărătoarea voturilor îl arată câștigător pe candidatul democrat Joe Biden.

Donald Trump: „Biden poate intra în Casa Albă ca Președinte doar dacă poate dovedi că ridicolele sale 80.000.000 de voturi nu au fost obținute fraudulos sau ilegal”

Amintim că Donald Trump, președintele în exercițiu al Statelor Unite, susține că atunci când lumea va vedea „frauda electorală masivă” din Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, Joe Biden va avea „o mare problemă nerezolvabilă”.

„Biden poate intra în Casa Albă ca Președinte doar dacă poate dovedi că ridicolele 80.000.000 de voturi ale sale nu au fost obținute fraudulos sau ilegal. Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, fraudă electorală masivă, el are o problemă mare nerezolvabiă”, a scris președintele american în funcție, vineri, pe Twitter.

Deși proiecțiile naționale îl creditează pe Joe Biden cu victoria și însuși președintele în exercițiu a încuviințat demararea procedurilor formale de tranziție către viitoarea administrație, Donald Trump continuă să susțină că el este câștigătorul de drept și contestă în instanțe rezultatele alegerilor din mai multe state. El, echipa și o mare parte a susținătorilor săi pun la îndoială integritatea scrutinului din 3 noiembrie, reclamând mai multe aspecte ale manierei în care s-a desfășurat procesul de votare, dar și cel de numărare.

Același Donald Trump a demontat speculațiile potrivit cărora nu intenționează să cedeze în cazul în care justiția americană nu îi dă dreptate. Președintele în funcție a anunțat că, dacă Joe Biden va obține majoritatea la votul din Colegiul Electoral, va părăsi Casa Albă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`