Nicoale Ciucă: Infirmăm fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou. Prelungim starea de alertă (VIDEO)

Nicoale Ciucă: Infirmăm fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou. Prelungim starea de alertă (VIDEO)
Sursa foto: Facebook

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat vineri, în debutul ședinței de Guvern, că starea de alertă va fi prelungită și a demontat informațiile potrivit cărora pe teritoriul României ar urma să fie instituit un lockdown.

Premierul interimar anunță prelungirea stării de alertă și dă asigurări că România nu va intra în lockdown

”S-a luat o decizie, domnul Arafat a explicat aseară faptul că nu se produc modificări față de hotărârea anterioară. Excepție este faptul că se va reglementa modul de transport in interiorul telecabinelor. Azi vom lua o hotărâre de guvern prin care se va prelungi starea de alertă. Infirmăm fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou”, a declarat premierul interimar.

Nicolae Ciucă le cere românilor să respecte regulile de protecție: ”Intră în responsabilitatea fiecăruia dintre noi”

În acest context, Nicolae Ciucă a făcut apel la români să respecte regulile de protecție sanitară stabbilite de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

”Intră în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să acționeze astfel încât să putem să limităm tot ceea ce înseamnă factor de risc pentru răspândire și cred că este o responsabilitate personală, civică și oamenii au puterea să înțeleagă cât de critică este situația. Prin contribuția fiecăruia putem să complementăm măsurile luate la nivel național”, a mai spus șeful interimar al Guvernului.

Nicolae Ciucă a anunțat încă de joi că actualulguvern interimar nu poate face modificări majore cu privire la regulile din timpul stării de alertă, motiv pentru care va prelungi starea de alertă cu restricțiile existente deja.

”Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care îl conduc nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoarea ședință de guvern vom adopta o hotărâre de guvern prin care prelungim starea de alertă cu măsurile și indicatorii prevăzuți în cea precedentă”, a explicat Nicolae Ciucă.

Nicoale Ciucă: Infirmăm fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou. Prelungim starea de alertă

Record de pacienți internați la terapia intensivă: 1.288 de persoane, la ATI

Potrivit datelor anunțate joi de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate 539.107 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent. 434.679 de pacienți au fost declarați vindecați. Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la 12.948.

Asta în contextul în care, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.067 de noi cazuri de infecatre cu coronavirus, din 31.437 de teste prelucrate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.048 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În prezent, în spitalele din țară sunt internați 12.251de pacienți infectați cu noulcoronavirus, 1.288 dintre aceștia aflându-se în secțiile de terapie intensivă, un număr record înegistrat de la începutul crizei sanitare.Totodată, de miercuri până joi, 127 de pacienți cu COVID-19 au decedat.

Județul Constanța conduce topul negativ al ratei incidenței cazurilor de COVID-19, cu cea mai mare valoare din țară (6,99 la mia de locuitori), urmat dejudețul Ilfov (6,94) și de București, cu 6,76 la mie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`