Marcel Ciolacu: Alexandru Rafila, propunerea PSD de premier (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Alexandru Rafila, propunerea PSD de premier (VIDEO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a declarat, miercuri seară, că îl va propune pe Alexandru Rafila ca premier.

„Vom merge la Cotroceni cu domnul profesor doctor Alexandru Rafila la propunerea PSD pentru funcția de prim ministru”, a spus el.

„După ce am văzut în situația de urgență imagini că în biroul primului ministru se fuma și se consuma alcool fără respectarea regulilor, acum domnul Orban ne-a povestit cum în biroul președintelui de la Cotroceni, luând în derâdere voturile românilor, stabilea primul ministru, nu după niște criterii profesioniste și după urgențele pe care le are România, ci pe bilețele, într-un mod total superficial. Toate aceste lucruri se întâmplă când în România există două sute de decese pe zi, în urma pandemiei”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD a menționat că partidul vine în fața românilor cu o propunere ”decentă, reală, valoroasă, recunpscută atât pe plan național, cât și pe plan internațional, în persoana domnului Rafila”.

„Am vazut și propunerea Partidului Național Liberal și agreată de către președintele Iohannis, în persoana domnului Cîțu, groparul economiei românești, dar presupun că, criteriile care au cântărit cel mai mult, au fost acelea de om de partid și de om obedient, președintele. Cred că este cazul ca președintele României să recunoască că a pierdut aceste alegeri, cred că este cazul ca PNL-ul și USR-ul să recunoască că au pierdut aceste alegeri și să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă și în niște discuții sterile. Să vedem prioritățile românilor și cred că cel mai corect din partea românilor este ori să accepte un guvern minoritar PSD condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune naționale, în care, ca în orice democrație, este corect ca propunerea de prim ministru să fie din partea partidului care a câștigat alegerile, tot aceeași persoană, domnul Alexandru Rafila”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta a mai precizat că luni, PSD-ul, este primul partid invitat la Cotroceni. Ciolacu va merge însoțit de colegii săi, dar fără Rafila, deoarece acesta se află în izolare la domiciliu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`