Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări luni. Programul discuțiilor

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări luni. Programul discuțiilor
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni liderii partidelor reprezentate în Parlament, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Consultările vor avea loc luni, 14 decembrie, astfel:

  • Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
  • Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Discuții informale între liderii PNL, USR-PLUS și UDMR. A participat și Klaus Iohannis

Joi,liderulUDMR,Kelemen Hunor, a anunțat că a avut discuții informale cu Ludovic Orban, Dan Barna și Dragoș Tudorache, în prezența președintelui Iohannis: „Astăzi dimineață, în prezența președintelui statului am avut o discuție informală cu președințiiPNLși USR, Ludovic Orban și Dan Barna, respectiv cu președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniția discuțiile oficiale între cele trei partide –PNL,USR-PLUSșiUDMR– în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune”,

La rândul său, după discuții, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că va exista un acord cu privire la crearea unei majorități parlamentare de centru-dreapta: „Nu a existat niciun fel de discuție despre repartizarea de portofolii. Am discutat lucruri care țin cadrul general, de voința de a crea o majoritate de centru-dreapta și de calendarul negocierilor. Și în discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, și apoi în discuțiile pe care le-am avut, ne dorim să finalizăm cât mai repede posibil aceste negocieri, astfel încât să se ajungă la învestirea guvernului. (…) Există acordul de a crea o majoritate parlamentară de centru-dreapta care să formeze guvernul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`