CORONAVIRUS | Canada devine a doua țară din lume care autorizează vaccinul Pfizer/BioNTech

CORONAVIRUS | Canada devine a doua țară din lume care autorizează vaccinul Pfizer/BioNTech
foto: Pixabay

După Marea Britanie, Canada a devenit a doua țară care aprobăvaccinul anti-Covid produs de compania Pfizer. Autoritățile din Canada susțin că vaccinuleste ”sigur, eficient și de bunăcalitate”,conform Sky News.

Canada a aprobatvaccinul Pfizer/BioNTech

„Eficacitatea vaccinului a fost determinată la aproximativ 95%. Vaccinul a fost tolerat bine de participanți și nu există îngrijorări importante privind sănătatea. Evaluarea beneficii-risc pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech este considerată favorabilă”, a anunțat Health Canada, autoritatea de reglementare sanitară din această țară.

Luna aceasta,Canada va primi în jur de 249.000 de doze de vaccin. Ulterior, va mai primi4 milioane până la sfârșitul lunii martie.

În total, țara a cumpărat 20 de milioane de doze din acest vaccin, însă ia în calcul să cumpereîncă 56 de milioane de unități.

Specialiștii au transmis că „vor monitoriza îndeaproape siguranța vaccinului odată ce acesta va fi lansat pe piață și nu vor ezita să ia măsuri dacă sunt identificate probleme de siguranță”.

În prezent, Canada permite persoanelor cu vârsta de peste 16 ani să se vaccineze împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Marea Britanie, prima țară din Europa care aînceput campania de vaccinare anti-Covid

Între timp, Marea Britanie continuă vaccinările anti-Covid-19.ÎnRegatul Unitau ajuns deja 800.000 de doze devaccinde la Pfizer şi BioNTech, iar campania devaccinarea început demarţi.

Conform guvernului de la Londra,în primă fază vor fi vaccinatepersoanele trecute de 80 de ani și personalul medical. Prima persoană vaccinată a fost o bunică de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry.

Keenan a devenit astfel prima persoană care a primit vaccinul, în afara participanţilor la studiulclinic.

”Mă simt incredibil de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19”, a afimat femeia.

Și regina Elisabeta a II-a (94 de ani) și soțul ei prințul Philipp (99 de ani) ar dori să se vaccineze cât mai repede, potrivit presei britanice, pentru a reprezenta o ”contrapondere la mișcarea care se opune vaccinării”.

Marea Britanie este țara din Europa cu cele mai multe victime provocate de COVID-19: peste 61.000 de persoane infectate cu noul coronavirus au decedat până acum în Regatul Unit. Londra a aprobat vaccinul BioNTech-Pfizer chiar înaintea SUA și a altor țări europene. Și vaccinuri produse de alte companii se află în faze avansate în procesul de omologare în mai multe țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:24 - Marcel Ciolacu, despre captura record de cocaină: Un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri. Veți avea un sprijin permanent din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog
22:08 - Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite
22:03 - Kelemen Hunor, despre relația cu Viktor Orban: Este una corectă, bună. Dacă se schimbă ceva, vă anunț
22:02 - Patru români au furat 300.000 de lei de la mai multe supermarketuri din România, după ce au găsit o metodă inedită de a falsifica bonurile RetuRO
22:02 - Ludovic Orban: 100% va fi creștere de taxe la anul. PSD, de fapt, pregătește impozitul progresiv, care este o crimă împotriva economiei (VIDEO)
21:39 - Ludovic Orban: Iohannis nu vrea să se pensioneze și își dorește poziția de președinte al PNL și de premier într-o coaliție cu PSD. A făcut pact cu diavolul (VIDEO)
21:30 - România va fi lovită de ciclonul Ashley, în perioada în care Dunărea va avea debitul maxim. Se vor înregistra 100 de litri pe metrul pătrat în 48 de ore
21:25 - Radu Miruță (USR): Constituția spune foarte clar că președintele României este independent politic, nu face politică. Ce s-ar întâmpla în perioada asta de 3 luni? Am avea un președinte care ar candida la PNL, dar poate să spună că nu face politică? (VIDEO)
21:18 - Ludovic Orban: Iohannis, dacă vrea să candideze, să își dea demisia din funcția de Președinte. Sper că sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic, care, în loc să servească poporul român, și-a făcut doar poftele personale (VIDEO)
21:13 - Ouăle din Ucraine se vând aproape instant în magazinele din România. Care este prețul pe care îl plătește un român pentru un singur cofraj