Marcel Ciolacu: Cred că PSD va avea candidați la șefia ambelor Camere ale Parlamentului. Avem de apărat un vot al românilor

Marcel Ciolacu: Cred că PSD va avea candidați la șefia ambelor Camere ale Parlamentului. Avem de apărat un vot al românilor
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații ar putea avea candidați la șefia ambelor Camere ale Parlamentului. O decizie în acest sens va fi luată la următorul Consiliu Politic Naţional al PSD. Tot atunci va fi adoptată formal hotărârea ca profesorul Alexandru Rafila să fie propunerea de premier a partidului. Anterior, Ciolacu susținuse că PSD trebuie să ajungă la guvernare și să dea prim-ministrul. Acesta a mai precizat că e posibil ca social-democrații să nu mai meargă deloc la consultările de la Palatul Cotroceni, dacă președintele Klaus Iohannis nu-i va invita pe ei mai întâi.

Marcel Ciolacu: Cred că vom candida la ambele funcţii, atât la Cameră, cât şi la Senat

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că social-democrații vor avea candidați atât la șefia Camerei Depitaților, cât și a Senatului. „Avem de apărat un vot al românilor”, a precizat el. Decizia finală în acest sens va fi luată la următorul Consiliu Politic Naţional al PSD, când va fi făcută și „formalitatea statutară de a-l desemna pe Alexandru Rafila” ca propunerea partidului pentru funcţia de premier.

„E dreptul fiecăruia să candideze. Din punctul meu de vedere, avem de apărat un vot al românilor şi cred că vom candida la ambele funcţii, atât la Cameră, cât şi la Senat”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru TVR 1.

O decizie oficială în acest sens va fi luată la următorul Consiliu Politic Naţional al PSD. Tot atunci va fi făcută şi „formalitatea statutară de a-l desemna pe Alexandru Rafila” ca propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru.

„Este posibil să candidez eu, este posibil să candideze alt coleg din Partidul Social Democrat. S-a schimbat PSD-ul. PSD nu mai înseamnă că preşedintele partidului trebuie să fie ori şef la Cameră, ori şef la Senat, ori premier ori candidatul la Preşedinţie. Gata. PSD s-a schimbat”, a mai afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu: PSD trebuie să dea premierul

Marți, într-o postare pe Facebook, Ciolacu a insistat că PSD trebuie să vină la guvernare și să dea premierul, dat fiind rezultatul alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

„PSD trebuie să fie la guvernare și să dea premierul! Azi, de ziua Constituției, i-am trimis președintelui Iohannis un exemplar din Legea fundamentală a României ca să aibă reperul necesar pentru a îndeplini voința românilor!”, a scris liderul social-democraților, pe Facebook.

Ulterior, tot pentru TVR 1, Marcel Ciolacu a spus că e posibil ca social-democrații să nu mai meargă deloc la consultările de la Cotroceni, dacă președintele Klaus Iohannis nu-i va invita pe ei primii.

„Primul partid care trebuie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD. Sper că președintele Iohannis nu va chema PNL înaintea PSD. Sper să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Dacă nu vom fi chemați primii, e posibil să nu mergem la consultări. Perioada campaniei și a jignirilor eu cred că a apus. Președintele ar trebui să aibă respect față de toată clasa politică”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`