Marcel Ciolacu: Dacă nu vom fi chemați primii, e posibil să nu mergem la consultări / Cea mai bună variantă să fie premier este Alexandru Rafila

Marcel Ciolacu: Dacă nu vom fi chemați primii, e posibil să nu mergem la consultări / Cea mai bună variantă să fie premier este Alexandru Rafila
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul social-democraților a precizat marți că PSD ar putea să nu meargă la consultările de la Palatul Cotroceni, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis nu îi cheamă pe ei primii.

Mai mult decât atât, Ciolacu este de părere că ar trebui să se aștepte rezultatele finale, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, pentru a putea fi desemnat un câștigător, afirmând că este totuși repede pentru partidele de centru dreapta să se considere câștigătoare.

„Părerea mea e că trebuie să așteptăm rezultatele finale. Am văzut că președintele s-a antepronunțat. Parcă nici nu a contat votul. Parcă românii și-au învins frica de COVID ca să meargă la vot. Și e o negare totală a ceva evident. Vor puterea cu orice chip, fără să țină cont de dorința oamenilor. Trebuie să recunoască că acest guvern este și a fost un eșec total, sancționat prin vot de români”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1, scrie România TV.

Marcel Ciolacu dorește ca PSD să fie primul partid chemat la consultări

Liderul PSD susține că social – democrații sunt primii care ar trebui să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni, afirmând că ar putea să nu mai meargă deloc.

„Primul partid care trebuie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD. Sper că președintele Iohannis nu va chema PNL înaintea PSD. Sper să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Dacă nu vom fi chemați primii, e posibil să nu mergem la consultări. Perioada campaniei și a jignirilor eu cred că a apus. Președintele ar trebui să aibă respect față de toată clasa politică”, a explicat el la TVR 1.

Rafila, propunerea PSD de premierl al României

În cursul serii de marți, Ciolacu a precizat că cea mai bună opțiune de premier al României, în viziunea social – democraților, este profesorul Alexandru Rafila.

Noi am venit cu o propunere. m căutat să venim în Parlament cu specialiști. Am venit cu domnul Rafila. În momentul de față, cea mai bună variantă să fie premier este Alexandru Rafila.

Am rămas cu un guvern interimar în plină criză. Avem două soluții. Ori venim cu un guvern minoritar, ori mergem cu domnul Rafila și îl acceptă toate forțele politice. În această perioadă, cred că românii ar fi de acord cu acest punct de vedere. E specialist în cea mai mare problemă a României din acest moment. (…) Din punctul meu de vedere, președintele Iohannis sper să devină președintele Iohannis, după terminarea campaniei. Sper să-l cheme pe domnul Rafila să stea de vorbă. Poate că cei care au câștigat nu sunt tocmai nebuni. Asta înseamnă să fii imparțial și să cântărești. Ori mergem cu un guvern minoritar condus de Rafila ori mergem cu un guvern de uniune națională condus de Rafila. Nu poți să pui de la PNL sau USR dacă PSD a câștigat alegerile”, a mai declarat Ciolacu în cursul serii de marți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`